Stekta äpplen i ugn

Ett gott och enkelt sätt att ordna efterrätten. Lätt att variera och inte minst vacker på fatet!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 8 mindre äpplen eller 4 större
  • 3 msk smör
  • 3 msk socker, gärna rårörsocker
  • 2 tsk kanel
  • 3 msk sirap

variera fyllningen med

  • 4 msk mandelmassa
  • 1 msk smör
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 3 msk sirap
  • 1 msk kokosflingor, strös över före stekning

Gör så här:

Smörj en ugnsfast form, lagom så att äpplena ryms precis. Skölj äpplena och skär bort kärnhusen.

Blanda smör, socker och kanel och rör slätt. Ställ äpplena i formen och fyll hålen efter kärnhusen med smörblandningen.

Ringla sirap över äpplena och stek dem i ugnen i 225 grader tills de blivit mjuka och fått färg.

Servera varma med vaniljglass, vaniljsås eller vispgrädde.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av R.S
9 september 2014

Byt ut sirap mot Honung

Kommentar av m,n
13 oktober 2012

kan man byta ut smöret mot olivolja?

Redaktionens kommentar
Det går, men du får en helt annan smak.
Kommentar av figge ferrumm:D
5 januari 2010

riktigt smarrit. tummen upp (Y) D: ty for sharing ;)

Kommentar av Bosse
23 januari 2010

Min barndom! - och då var såsen gjord av stång och grädde såklart - gott!

Kommentar av B
23 januari 2010

Skala äpplena o packa dem tätt i formen!

Svar av ettuP
29 september 2012

Bättre med skal kvar, äpplen har en egenhet att spricka annars

Svar av R.S
9 september 2014

Dom ska SKALAS .

Kommentar av Tommy
28 augusti 2010

Med eller utan skal på äpplerna

Redaktionens kommentar
Är skalen fina så kan de absolut bara kvar. Men båda delar går fint!
Svar av
17 september 2010

connie med kokosflingor på och inoljad i sirap mumsfillibaba


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Påskgodis

Påskens bästa godis

Till påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge!

påskgodisrecept.se

Pizza

Hembakad fest!

Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...

bakapizza.se


Kyckling till helgen

Smakfylld kyckling

Fira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia.

Kyckling är lätt mat, både att laga och att smaksätta. Använd ugnen och välj ett bekvämt recept på kyckling med mycket smak. Helgrillad passar den med såväl citron som yoghurt eller äpple och lime. Klassikerna att laga kyckling med bacon är alltid gott, gärna tillsammans med ugnsbakade rotfrukter och potatis. Gratinera filéer tillsammans med tomat och ost har du en snabb helgrätt. Eller prova ett gott recept på kyckling med kryddig korv som garanterat ger helgkänsla i köket!

 kycklingrecept.nu


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...