Stekta äpplen i ugn

Ett gott och enkelt sätt att ordna efterrätten. Lätt att variera och inte minst vacker på fatet!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 8 mindre äpplen eller 4 större
  • 3 msk smör
  • 3 msk socker, gärna rårörsocker
  • 2 tsk kanel
  • 3 msk sirap

variera fyllningen med

  • 4 msk mandelmassa
  • 1 msk smör
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 3 msk sirap
  • 1 msk kokosflingor, strös över före stekning

Gör så här:

Smörj en ugnsfast form, lagom så att äpplena ryms precis. Skölj äpplena och skär bort kärnhusen.

Blanda smör, socker och kanel och rör slätt. Ställ äpplena i formen och fyll hålen efter kärnhusen med smörblandningen.

Ringla sirap över äpplena och stek dem i ugnen i 225 grader tills de blivit mjuka och fått färg.

Servera varma med vaniljglass, vaniljsås eller vispgrädde.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av R.S
9 september 2014

Byt ut sirap mot Honung

Kommentar av m,n
13 oktober 2012

kan man byta ut smöret mot olivolja?

Redaktionens kommentar
Det går, men du får en helt annan smak.
Kommentar av figge ferrumm:D
5 januari 2010

riktigt smarrit. tummen upp (Y) D: ty for sharing ;)

Kommentar av Bosse
23 januari 2010

Min barndom! - och då var såsen gjord av stång och grädde såklart - gott!

Kommentar av B
23 januari 2010

Skala äpplena o packa dem tätt i formen!

Svar av ettuP
29 september 2012

Bättre med skal kvar, äpplen har en egenhet att spricka annars

Svar av R.S
9 september 2014

Dom ska SKALAS .

Kommentar av Tommy
28 augusti 2010

Med eller utan skal på äpplerna

Redaktionens kommentar
Är skalen fina så kan de absolut bara kvar. Men båda delar går fint!
Svar av
17 september 2010

connie med kokosflingor på och inoljad i sirap mumsfillibaba


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Efterrätter

Klassiskt!

En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding?

efteratter.se

Pajrecept

Nya goda pajer

Paj är lätt att lyckas med. Laga en god ostpaj på chevre!

pajrecept.se


Långpannekaka

Morot, apelsin + choklad

Snabb–bakat som räcker åt alla? Apelsindoftande morotskaka i långpannan!

Långpannan är lösningen på många kakproblem. Har du många kaksugna är det otroligt tacksamt att kunna laga mycket på en gång. Och dessutom snabbt! Har du lagat kladdkaka, brownies och mockarutor är det hög tid för omväxling. Prova morotskaka med choklad och apelsinsmak. En garanterad höjdare till fika och efterrätt!

 morotskaka.com


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...