Stekta äpplen i ugn

Ett gott och enkelt sätt att ordna efterrätten. Lätt att variera och inte minst vacker på fatet!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 8 mindre äpplen eller 4 större
  • 3 msk smör
  • 3 msk socker, gärna rårörsocker
  • 2 tsk kanel
  • 3 msk sirap

variera fyllningen med

  • 4 msk mandelmassa
  • 1 msk smör
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 3 msk sirap
  • 1 msk kokosflingor, strös över före stekning

Gör så här:

Smörj en ugnsfast form, lagom så att äpplena ryms precis. Skölj äpplena och skär bort kärnhusen.

Blanda smör, socker och kanel och rör slätt. Ställ äpplena i formen och fyll hålen efter kärnhusen med smörblandningen.

Ringla sirap över äpplena och stek dem i ugnen i 225 grader tills de blivit mjuka och fått färg.

Servera varma med vaniljglass, vaniljsås eller vispgrädde.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av R.S
9 september 2014

Byt ut sirap mot Honung

Kommentar av m,n
13 oktober 2012

kan man byta ut smöret mot olivolja?

Redaktionens kommentar
Det går, men du får en helt annan smak.
Kommentar av figge ferrumm:D
5 januari 2010

riktigt smarrit. tummen upp (Y) D: ty for sharing ;)

Kommentar av Bosse
23 januari 2010

Min barndom! - och då var såsen gjord av stång och grädde såklart - gott!

Kommentar av B
23 januari 2010

Skala äpplena o packa dem tätt i formen!

Svar av ettuP
29 september 2012

Bättre med skal kvar, äpplen har en egenhet att spricka annars

Svar av R.S
9 september 2014

Dom ska SKALAS .

Kommentar av Tommy
28 augusti 2010

Med eller utan skal på äpplerna

Redaktionens kommentar
Är skalen fina så kan de absolut bara kvar. Men båda delar går fint!
Svar av
17 september 2010

connie med kokosflingor på och inoljad i sirap mumsfillibaba


Adventsfika

Adventsfika med hembakat

Bjud på klassisk adventsfika till helgen, med mjuka lussebullar och knapriga pepparkakor!

Första adventshelgen är som gjord för fin-fika med vänner eller familj. Ännu har julhetsen inte bitit sig tag och det är för tidigt att börja med det stora julstöket. Istället kan man baka en liten sats bullar eller kakor och njuta av nybakat till glöggen.

Så här inför jul satsar vi på klassiska smaker som vi inte fått på länge: Pepparkakor, lussekatter eller saffranslängd med recept som alltid fungerar. Klassiska pepparkakor eller möra pepparkakor? För den som inte kan bärga sig finns recept för pepparkakshus, kristyr och vita pepparkakor … Men själva passar vi på att adventsfika lite till först!

 julkakor.se

Grilla ost!

Fest med ost på grillen

Grillning behöver inte förknippas bara med kött och fisk - prova att grilla ost och gör en maffig halloumiburgare!

grillrecept.nu

Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

glutenfriarecept.se


Glass

Mera glass!

Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt!

Peppar&Salt älskar glass. Kanske är du sugen på en klassisk jordgubbsglass? Eller blir havtornssorbet din nya favorit? Att göra egen glass är lätt och roligt! Ringla över en krämig kolasås på kondenserad mjölk och njut. Det är lätt att älska glass!

 glassrecept.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...