Stekta äpplen i ugnEtt gott och enkelt sätt att ordna efterrätten. Lätt att variera och inte minst vacker på fatet! Du behöverReceptet är för 4 personer.
variera fyllningen med
Gör så här:Smörj en ugnsfast form, lagom så att äpplena ryms precis. Skölj äpplena och skär bort kärnhusen. Blanda smör, socker och kanel och rör slätt. Ställ äpplena i formen och fyll hålen efter kärnhusen med smörblandningen. Ringla sirap över äpplena och stek dem i ugnen i 225 grader tills de blivit mjuka och fått färg. Servera varma med vaniljglass, vaniljsås eller vispgrädde. Kommentar av
m,n
13 oktober 2012
kan man byta ut smöret mot olivolja?
Redaktionens kommentar
Det går, men du får en helt annan smak.
Kommentar av
figge ferrumm:D
5 januari 2010
riktigt smarrit. tummen upp (Y) D: ty for sharing ;) Kommentar av
Bosse
23 januari 2010
Min barndom! - och då var såsen gjord av stång och grädde såklart - gott! Kommentar av
B
23 januari 2010
Skala äpplena o packa dem tätt i formen! Svar av ettuP
29 september 2012
Bättre med skal kvar, äpplen har en egenhet att spricka annars Svar av R.S
9 september 2014
Dom ska SKALAS . Kommentar av
Tommy
28 augusti 2010
Med eller utan skal på äpplerna
Redaktionens kommentar
Är skalen fina så kan de absolut bara kvar. Men båda delar går fint!
Svar av
17 september 2010
connie med kokosflingor på och inoljad i sirap mumsfillibaba MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmåkakorKnapriga småkakor till finfikan!Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin! QuesadillasVardagstacosTill helgen står tacos på menyn i många svenska hem - varför inte en vanlig vardag? Quesadillas med keso och härligt rökig smak blir gott till soppa eller som matigt mellanmål. GrötNya bättre frukostvanorVi är ganska så bestämda när det gäller våra frukostvanor och har svårt att ändra oss. Fil, mackor, kokt ägg, och så gröt... Glamourös kan man inte kalla grötskålen men den har en särskild plats i våra hjärtan. Skaffa försiktigt nya vanor med blötlagd gröt som får tuggmotstånd av solrosfrön och torkade aprikoser, eller prova slät skrädmjölsgröt som smakar härligt nötigt. Vinn ny mark på frukostfronten! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Byt ut sirap mot Honung