Citronpaj med marängtäckeEn perfekt avslutning på en middag! Du behöverReceptet är för 4 personer. Pajskal
Citronkräm
Maräng
Gör så här:Bland ingredienserna till degen och arbeta samman till en smidig deg, för hand eller i matberedare. Ställ degen kallt en stund. Kavla sedan ut degen så att den täcker pajformen, den ska räcka upp över kanterna. Smörj formen, eller skölj den med kallt vatten innan du lägger i pajdegen. Grädda pajdegen i cirka 10 minuter i 225 grader, tills den fått fin färg. Låt svalna. Vispa samman ingredienserna till fyllning i en kastrull. Sjud under vispning till den tjocknar. Ta av från värmen och fortsätt vispa tills den svalnat något. Ett sätt att påskynda avsvalningen är att sätta kastrullen i vattenbad. Bred ut citronkrämen i pajskalet. Vispa upp äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt ner sockret. Bred ut marängen över citronkrämen och grädda pajen i cirka 200 grader tills den fått fin färg. Servera ljummen eller kall, som den är eller med vaniljglass. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Very interesting subject , appreciate it for posting . All human beings should try to learn before they die what they are running from, and to, and why. by James Thurber. cdgfaeekcfcefeac
19 juni 2014
Very interesting subject , appreciate it for posting . All human beings should try to learn before they die what they are running from, and to, and why. by James Thurber. cdgfaeekcfcefeac Kommentar av
Kerstin
28 april 2013
Jättegod citronkräm men receptet gav så lite så jag gjorde lite extra. Marängen blev helt hemsk! Ostekt, tjockt lager äggvita i princip! Fick skrapa av nästan allt för att kunna äta. Nästa gång gör jag en annan maräng med strösocker och gör ett tunnare maränglager. Kommentar av
osignerat
22 mars 2013
Jag tog 1½ dl socker i marängen det smakade för lite sött av bara ½ dl florsocker. med detta blev den mkt god. Kommentar av
Bette
21 mars 2013
jag tog bara en tesked vetemjöl i äggsmeten föreställer mig att det blir som cement om man tar en matsked? Underligt att inte smöret skall röras i efteråt men det spelar kanske ingen roll när man ändå skall grädda den efteråt Kommentar av
kalle
19 november 2012
Skulle vilja ha en mer exakt tid för hur länge pajen ska gräddas, istället för "grädda till den fått fin färg".. Min var jättefin när jag tog ut, men marängen var ju ta mig tusan som gummi. Ska det vara så?
Redaktionens kommentar
Nej, marängen ska vara mjuk men inte seg. Skälet till att det inte står någon exakt tid är att det varierar från ugn till ugn.
Kommentar av
Greta
15 november 2012
Ska det verkligen inte vara socker i pajdegen? Jag bakade den här pajen till mina vänner och både jag och dom tycker det smakar matpaj.. Annars var den jättegod!
Redaktionens kommentar
Visst kan du sockra degen lite om du vill. Använd gärna florsocker.
Kommentar av
Emelie
30 maj 2012
ska smöret smältas?
Redaktionens kommentar
Nej, till pajdegen finfördelas smöret kallt i vetemjölet. Med matberedare går det snabbt och lätt! En varm pajdeg går inte att kavla, därför används kallt smör och degen får sedan vila kallt en stund.
Kommentar av
Horse Girl
3 april 2012
herre gud det är så jäkla gott Kommentar av
Marcelo
12 mars 2012
Folk glömmer ju tydligen att det är superviktigt att det inte finns någon äggula alls i marängen annars blir den inte fluffigt. Minsta lilla kan förstöra hela marängen. Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrönkålGrönkål + pasta = santNu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost. FikaklassikerFavoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!
Sockerkakan är en trygg natur som sällan gör oss besvikna. Lättbakad och tål att både frysas och ligga i framme någon dag. Och så är den lätt att variera i det oändliga. Inte konstigt att den fortfarande är en av våra absoluta fikafavoriter! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Kan man frysa citronpajjen. Blir marängen mjuk då?