![]() ![]() Citronpaj med marängtäcke![]() En perfekt avslutning på en middag! Du behöverReceptet är för 4 personer. Pajskal
Citronkräm
Maräng
Gör så här:Bland ingredienserna till degen och arbeta samman till en smidig deg, för hand eller i matberedare. Ställ degen kallt en stund. Kavla sedan ut degen så att den täcker pajformen, den ska räcka upp över kanterna. Smörj formen, eller skölj den med kallt vatten innan du lägger i pajdegen. Grädda pajdegen i cirka 10 minuter i 225 grader, tills den fått fin färg. Låt svalna. Vispa samman ingredienserna till fyllning i en kastrull. Sjud under vispning till den tjocknar. Ta av från värmen och fortsätt vispa tills den svalnat något. Ett sätt att påskynda avsvalningen är att sätta kastrullen i vattenbad. Bred ut citronkrämen i pajskalet. Vispa upp äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt ner sockret. Bred ut marängen över citronkrämen och grädda pajen i cirka 200 grader tills den fått fin färg. Servera ljummen eller kall, som den är eller med vaniljglass. ![]()
![]() 19 juni 2014
Very interesting subject , appreciate it for posting . All human beings should try to learn before they die what they are running from, and to, and why. by James Thurber. cdgfaeekcfcefeac ![]() ![]() ![]() 28 april 2013
Jättegod citronkräm men receptet gav så lite så jag gjorde lite extra. Marängen blev helt hemsk! Ostekt, tjockt lager äggvita i princip! Fick skrapa av nästan allt för att kunna äta. Nästa gång gör jag en annan maräng med strösocker och gör ett tunnare maränglager. ![]() ![]() ![]() 22 mars 2013
Jag tog 1½ dl socker i marängen det smakade för lite sött av bara ½ dl florsocker. med detta blev den mkt god. ![]() ![]() ![]() 21 mars 2013
jag tog bara en tesked vetemjöl i äggsmeten föreställer mig att det blir som cement om man tar en matsked? Underligt att inte smöret skall röras i efteråt men det spelar kanske ingen roll när man ändå skall grädda den efteråt ![]() ![]() ![]() 19 november 2012
Skulle vilja ha en mer exakt tid för hur länge pajen ska gräddas, istället för "grädda till den fått fin färg".. Min var jättefin när jag tog ut, men marängen var ju ta mig tusan som gummi. Ska det vara så? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 15 november 2012
Ska det verkligen inte vara socker i pajdegen? Jag bakade den här pajen till mina vänner och både jag och dom tycker det smakar matpaj.. Annars var den jättegod! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 30 maj 2012
ska smöret smältas? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 april 2012
herre gud det är så jäkla gott ![]() ![]() ![]() 12 mars 2012
Folk glömmer ju tydligen att det är superviktigt att det inte finns någon äggula alls i marängen annars blir den inte fluffigt. Minsta lilla kan förstöra hela marängen. ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
Kan man frysa citronpajjen. Blir marängen mjuk då?