Squashpudding

Läcker och lättlagad pudding till efterrätt eller lättare lunch-eller kvällsmål! Servera gärna med färsk frukt och vispad grädde eller glass.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • ca 1 kg squash
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 3 1/2 dl mjölk eller grädde
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • (50 g riven sötmandel)

Gör så här:

Smörj en ugnsfast form, cirka 24X30 centimeter. Värm ugnen till 200 grader.

Skölj och skär squashen i bitar. Koka den i 10 minuter i saltat vatten, känn med sticka om den är mjuk.

Vispa samman mjölk eller grädde med socker, mjöl och ägg.

Mixa squashen till en nästan helt slätt mos. Blanda samman med ägg och mjölblandningen och häll i den smorda formen.

Grädda i 45-50 minuter i 200 grader. Låt puddingen svalna några minuter och servera varm.

Om man vill ha mandel i puddingen finriver man dem och blandar ner tillsammans med squashen. Räkna med en något kortare gräddningstid med mandel i puddingen.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Grilla

Hälsa våren vid grillen

Till Valborg vill vi grilla! Gör en riktigt god potatissallad med bacon som stillar hungern i väntan på den perfekta glöden.

helgmenyn.se

Kladdkakor

Krispigt

Varför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar!

kladdkakor.se


Squashrecept

Squash i överflöd

När squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj?

Squash är en bra råvara som lätt tar till sig andra smaker och passar i många rätter. Dill och squash är gott ihop, till exempel i pastasås. Fylld och gratinerad med quornfärs mättar squashen många. Mild squashsoppa blir gott till förrätt och kompletteras med squashpudding till efterrätt. Överflöd är ett välsmakande problem!

 vegetariskarecept.se