SquashpuddingLäcker och lättlagad pudding till efterrätt eller lättare lunch-eller kvällsmål! Servera gärna med färsk frukt och vispad grädde eller glass. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Smörj en ugnsfast form, cirka 24X30 centimeter. Värm ugnen till 200 grader. Skölj och skär squashen i bitar. Koka den i 10 minuter i saltat vatten, känn med sticka om den är mjuk. Vispa samman mjölk eller grädde med socker, mjöl och ägg. Mixa squashen till en nästan helt slätt mos. Blanda samman med ägg och mjölblandningen och häll i den smorda formen. Grädda i 45-50 minuter i 200 grader. Låt puddingen svalna några minuter och servera varm. Om man vill ha mandel i puddingen finriver man dem och blandar ner tillsammans med squashen. Räkna med en något kortare gräddningstid med mandel i puddingen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PepparkakorFörklädet på, pepparkaksdags!Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor! BrowniesLyxiga browniesVilken är världens godaste brownie? Får vi förestlå mandelbrownies med kexbotten! MellanmålFyll på med mellanmål
Såväl bär som frukt är utmärkta som bas i mellanmål. Finfina vitaminer och naturligt socker från en god hallonsmoothie eller enkel apelsinsallad är perfekt när magen kurrar på eftermiddagen. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|