![]() ![]() Saffranspannkaka![]() En klassisk, gotländsk läckerhet! Servera med vispad grädde och salmbärssylt. Grädda i långpanna - lätt att laga till många! Du behöverReceptet är för 10-12 personer.
Gör så här:Koka gröten, eller köp färdig gröt. Blanda samman ägg, socker, grädde, gröt och russin. Hacka mandeln grovt och rör ner. Lös saffran i två matskedar hett vatten. Låt dra någon minut och rör sedan ner i smeten. Smörj en långpanna med smör och slå i smeten. Grädda kakan i 30 minuter i 200-225 grader. Pannkakan ska vara gyllengul och få lite fin färg ovanpå. Täck med folie om kakan får för mörk färg. Skär i rutor, dekorera med florsocker och servera med grädde och salmbärssylt. ![]() ![]() ![]()
|
|
Jag brukar göra en supersnabb (och nyttigare variant) av den här: Blanda ett paket färdig risgrynsgröt med 2 ägg, ett paket saffran och ett krm salt. In i ugnen. Klart! Sist blandade jag i några matskedar mörk rom också, det blev smarrigt.