SaffranspannkakaEn klassisk, gotländsk läckerhet! Servera med vispad grädde och salmbärssylt. Grädda i långpanna - lätt att laga till många! Du behöverReceptet är för 10-12 personer.
Gör så här:Koka gröten, eller köp färdig gröt. Blanda samman ägg, socker, grädde, gröt och russin. Hacka mandeln grovt och rör ner. Lös saffran i två matskedar hett vatten. Låt dra någon minut och rör sedan ner i smeten. Smörj en långpanna med smör och slå i smeten. Grädda kakan i 30 minuter i 200-225 grader. Pannkakan ska vara gyllengul och få lite fin färg ovanpå. Täck med folie om kakan får för mörk färg. Skär i rutor, dekorera med florsocker och servera med grädde och salmbärssylt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Kryddig pajKryddstarka pajerSpiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst! Tjuvstarta våffelfrossanTid för våfflorDen 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott? KantarellerSnabblagad svamplyckaAtt svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Jag brukar göra en supersnabb (och nyttigare variant) av den här: Blanda ett paket färdig risgrynsgröt med 2 ägg, ett paket saffran och ett krm salt. In i ugnen. Klart! Sist blandade jag i några matskedar mörk rom också, det blev smarrigt.