MannagrynspuddingKlassiskt, enkelt och gott! Servera varm eller kall efter smak. Som den är eller med saftsås, grädde eller kanske vaniljglass. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka upp mjölk och grädde under vispning. Vispa ner mannagrynen och russinen. Tillsätt socker, salt och vanilj. Koka på låg värme under omrörning i cirka fem minuter, eller tills gröten tjocknat ordentligt. Låt gröten svalna något, men inte helt. Smöra en ugnsfast form noga. Blanda ner ägget i gröten och rör väl. Häll gröten i formen och grädda i 200 grader i cirka 30 minuter. Låt svalna något innan servering. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarFrallor för allaMed våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske? LångpannebrödBröd till matenIbland behövs ett riktigt snabbt och gott bröd till middagen. Kanske ett luftigt olivbröd i långpannan? MjölkfrittSmakfullt mjölkfrittSjälvklart ska du inte avstå från godsaker för att du inte tål mjölk. Det är lätt att baka mjölkfria scones eller varför inte en klassisk kladdkaka? Bjud gästerna på krämig potatisgratäng eller frossa i kokosvåfflor. Smaklig mjölkfri måltid! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|