MannagrynspuddingKlassiskt, enkelt och gott! Servera varm eller kall efter smak. Som den är eller med saftsås, grädde eller kanske vaniljglass. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka upp mjölk och grädde under vispning. Vispa ner mannagrynen och russinen. Tillsätt socker, salt och vanilj. Koka på låg värme under omrörning i cirka fem minuter, eller tills gröten tjocknat ordentligt. Låt gröten svalna något, men inte helt. Smöra en ugnsfast form noga. Blanda ner ägget i gröten och rör väl. Häll gröten i formen och grädda i 200 grader i cirka 30 minuter. Låt svalna något innan servering. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka med äpplenÄppellängd med honung!Äpplen passar till mer än paj eller mos. Prova vetelängd med honung och mandel! Sylt och saft av jordgubbarJuni månads bästa: jordgubbarna!Jordgubbarna hänger röda i trädgården och på självplock. Utanför alla mataffärer snubblar man över stånd, fyllda med små lådor med lockande gubbar. Passa på när de är billiga och färska och koka syltgrytan full med jordgubbssylt! Tillsammans med rabarber i sylt piggas jordgubbarna upp av syrligheten. Dessa båda godsaker i lika delar är goda i saft också. Och glöm inte att ta en paus mellan saftande och syltande, i sällskap med en skål jordgubbar och mjölk. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|