Mager morotskakaEn riktigt smal kaka! Håller sig saftig tack vare morötterna. Du behöverKaksmet
Glasyr
Gör så här:Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund bakform med löstagbar botten. Riv morötterna. Vispa ägg och socker kraftigt med elvisp. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en slät smet. Blanda i morötterna och rör slätt. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna på galler. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Dekorera med rivna morötter eller citronskivor. Gillar du morotskaka? På vår systersida www.morotskaka.com finns fler goda recept på läckra morotskakor! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PannkakorCrêpesFyllda pannkakor är en läckerhet som gjord för köksexperiment. Prova nya, goda recept på crêpes! VegetarisktEnkel och god vego med fyllda grönsaker i ugnVegetariskt i ugn med massor av smak! Ost-och grönsaksfylld butternutpumpa är perfekt vintermat. Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenMed sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
bra :)