Änglamat

En gammaldags efterrätt som ätits av många äldre. Väldigt lättlagad... Klart värd att prova!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 8-10 små skorpor eller småkakor, mandelskorpor, kex etc.
  • 1 ½ dl lingonsylt
  • 2-3 dl vispgrädde

Gör så här:

Krossa småkakorna/skorporna grovt. Vispa grädden och rör i sylten och kaksmulorna. Blanda om och lägg upp i en stor glasskål.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Sarkku
17 juni 2013

lätt och snabb mat. GOTT :)

Kommentar av Sol
23 februari 2012

det är super gott och jag vill påpeka att unga också gillar änglamat ;)

Kommentar av Kokerskan
17 juni 2011

Det här åt jag som liten. Jag är 64 år och ser att det är just dettta recept som jag kom ihåg. Jag ska göra gammaldags mat till min väninna och detta blir efterätten.

Redaktionens kommentar
Roligt att du hittade just det!
Kommentar av Anna-Kajsa
26 december 2010

Detta är fatastiskt gott. Jag & övriga familjen har ätit detta varje jul & nyårsafton efter doppet så länge jag kan minnas. Vi tror att denna rätt är något som min mormor hade med sig från Halland mitten på 20 talet.

Kommentar av matti
10 december 2009

jätte got att jora med jordgubs sylt jag provade att frysa änglamaten dett blev super gott prova du med.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Långpannebröd

Bröd till maten

Ibland behövs ett riktigt snabbt och gott bröd till middagen. Kanske ett luftigt olivbröd i långpannan?

hembakatbrod.se

Fjärde oktober är kanelbullens dag

Fira kanelbullens dag!

Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!

bakabullar.se


Kyckling

Citrongrillad

Citron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak.

Helgrillad kyckling är för många en självklar helgrätt. I dag finns det både svenskuppfödd och kravmärkt kyckling att köpa på många orter. På så sätt kan du styra över kvalitén på djuruppfödning. Dessutom blir den så mycket godare än färdigköpt! Att laga kyckling i ugn är tacksamt och brukar bli bra. Laga helstekt kyckling med yoghurt eller prova ett gott recept på citronkyckling med timjan.

Den som inte har tid utan behöver kortare tid i ugn väljer ostgratinerad kyckling eller kanske baconlindad dragonkyckling.

Smakfull helg önskar pepparochsalt.se!

 kycklingrecept.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...