ÄnglamatEn gammaldags efterrätt som ätits av många äldre. Väldigt lättlagad... Klart värd att prova! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Krossa småkakorna/skorporna grovt. Vispa grädden och rör i sylten och kaksmulorna. Blanda om och lägg upp i en stor glasskål. Kommentar av
Sol
23 februari 2012
det är super gott och jag vill påpeka att unga också gillar änglamat ;) Kommentar av
Kokerskan
17 juni 2011
Det här åt jag som liten. Jag är 64 år och ser att det är just dettta recept som jag kom ihåg. Jag ska göra gammaldags mat till min väninna och detta blir efterätten.
Redaktionens kommentar
Roligt att du hittade just det!
Kommentar av
Anna-Kajsa
26 december 2010
Detta är fatastiskt gott. Jag & övriga familjen har ätit detta varje jul & nyårsafton efter doppet så länge jag kan minnas. Vi tror att denna rätt är något som min mormor hade med sig från Halland mitten på 20 talet. Kommentar av
matti
10 december 2009
jätte got att jora med jordgubs sylt jag provade att frysa änglamaten dett blev super gott prova du med. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarFrallor för allaMed våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske? Baka med rabarberÄlskade rabarber!Rabarberns uppfriskande syra bryter fint i söta desserter. Smulpaj är snabbaste vägen till njutning, och varför anstränga sig mer när det blir så gott med så enkla medel? Smaksättningen varierar vi gärna med kardemumma. Rabarberpaj med havretäcke blir en välkommen variation som många föredrar framför den vanliga smulpajen. Oslagbart när man vill bjuda många är att använda långpannan och göra en härlig rabarberkaka. Till det serverar vi förstås vaniljsås! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
lätt och snabb mat. GOTT :)