![]() ![]() Äppelkaka med muscovadosocker![]() Lättbakad, klassisk äppelkaka som lyfts till nya höjder med smakrikt muscovadorörsocker! Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Värm ugnen till 175 grader. Smöra och strö en form, 20-26 cm i diameter. Kärna ur äpplena och tärna tre av dem grovt. Skiva den fjärde äpplet. Smält smöret och låt det svalna till ljummet. Vispa samman ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och eventuellt kanel i en bunke. Blanda nu ner mjöl, smör och mjölk växelvis i äggsmeten. Rör tills den är slät men inte i onödan, för då försvinner luften. Blanda försiktigt ner äppelbitarna och häll smeten i formen. Lägg ut äppelskivorna över ytan. Strö eventuellt lite socker över ytan för att ge färg och få lite knäckigare yta. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna och servera ljummen eller kyld med vispgrädde eller vaniljsås. ![]() ![]() ![]()
|
|