Efterrätt till buffé?
Ska bjuda på lite olika små rätter allså buffe. Undrar vad jag ska göra för någon efterätt? Har du något förslag?
- Magdalena
Nu vet jag inte vilken typ av mat du tänker bjuda på, så jag får komma med några allmänna förslag. Efterrätt vid buffé ska går att laga åt många, den ska tåla att stå framme tills alla har hunnit äta och den ska passa maten du serverat. Jag tycker att paj, tårtor, eller mjuka kakor är bra. Till exempel citronpaj eller en godsaffranspannkaka. Detta är efterrätter som är lätta att göra till många och lätta att förvara. Sedan kan du alltid servera någon variant av kladdkaka - det brukar vara populärt. En lite finare kaka, typ chokladpaj gör sig ofta bra efter en buffé. Lycka till med festen! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! TorsdagÄrtsoppanTraditionell ärtsoppa på torsdag eller omväxling mitt i veckan? Ja tack till soppa! Gott till utflykten!SportlovsdagsNu är det dags för sportlov! Den som rör på sig behöver fylla på med energi, varför inte med hembakade bars laddade med solrosfrön, russin och kokos? SoppaVardag med stilSopa ut de sista spåren av helgmaten och laga vardagsmat med stil! En enkel men elegant rödbetssoppa, en värmande morotssoppa eller god potatissoppa går snabbt att laga och mättar gott. Ett hembakat bröd till ger stil åt den enklast måltid, kanske ett gott dinkelbröd. Vill du vara säker på succé satsar du på eget, hembakat knäckebröd. Servera enbart med smör eller en god hårdost och vardagskvällen känns med ens betydligt ljusare! En god fortsättning på den nya året! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|