I stället för gelatin?
hej! jag skulle vilja göra en limemousstårta till min mammas födelsedag. alla recept jag hittat är med gelatinblad och jag undrar vad jag skulle kunna ersätta detta med och hur mycket av det i så fall? receptet jag tänkte använda är:2 dl bulgarisk matlagningsyoghurt 2 dl creme fraiche 1,5 dl socker 2 tsk rivet limeskal 1 dl limesaft (4-5 lime) 4 gelatinblad 4 dl vispgrädde jag skulle verkligen uppskatta ett svar =)
- bakakuten
Använd agar agar, vegetabiliskt alternativ till gelatin. Finns bland annat i hälsokostbutiker. Doseringen kan variera, du får utgå ifrån förpackningens rekommendationer. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BrowniesLyxiga browniesVilken är världens godaste brownie? Får vi förestlå mandelbrownies med kexbotten! Gott och bekvämtKrämig paprika–risottoEn krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv! KladdkakorKladdkakorna som alla älskar!
Kladdiga chokladkakor har länge varit ett måste. Snabbt, lättbakat och gott! Billig att sno ihop av vad du har hemma och dessutom nära på omöjligt att misslyckas med. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|