I stället för gelatin?
hej! jag skulle vilja göra en limemousstårta till min mammas födelsedag. alla recept jag hittat är med gelatinblad och jag undrar vad jag skulle kunna ersätta detta med och hur mycket av det i så fall? receptet jag tänkte använda är:2 dl bulgarisk matlagningsyoghurt 2 dl creme fraiche 1,5 dl socker 2 tsk rivet limeskal 1 dl limesaft (4-5 lime) 4 gelatinblad 4 dl vispgrädde jag skulle verkligen uppskatta ett svar =)
- bakakuten
Använd agar agar, vegetabiliskt alternativ till gelatin. Finns bland annat i hälsokostbutiker. Doseringen kan variera, du får utgå ifrån förpackningens rekommendationer. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mors dagKlassiska kakor till Mors dagPå söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm. BakabullarNybakatVad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen... SmåkakorKnapriga småkakor
Stora kakfat fyllda med små kakor får oss alltid fikasugna. Och allra godast blir det om kakan bjuder på knapriga chokladbitar, frön eller nötter som överraskning! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|