Glace au four

Glass med marängtäcke är en festlig kombination av varmt och kallt! Det är aldrig fel att laga glass i ugnen!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 5 dl vaniljglass
  • 4 dl frysta hallon eller blåbär
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • (1/2 krm rent vaniljpulver)

Gör så här:

Tips!

Detta är en rätt som måste serveras genast när den kommer ur ugnen. Så förvärm gärna ugnen under middagen, lägg gärna upp glassen och bären i formen och ställ in i frysen. Du kan ha marängen färdigvispad i kylen.

Värm ugnen till 250 grader. Vispa äggvitan hårt och vänd därefter ner sockret i den.

Ta en ugnsfast form eller fat och lägg bären i botten, frysta. Skär glassen i fyra block och lägg den på bären.

Bred ut marängen på glassen och grädda genast tills marängen fått fin färg. Pudra över lite äkta vanilj och servera genast.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av johann£
5 mars 2013

Kan man använda sig av brännare?

Kommentar av osignerat
20 februari 2013

Måste man sätta in den i ugnen, kan man använda sig av en brännare istället?

Kommentar av osignerat
18 januari 2013

Ska glassen smälta?

Redaktionens kommentar
Både ja och nej. Glassen ska bli mjuk och börja smälta, men inte bli helt flytande. Därför är det viktigt att servera rätten omedelbart! Lycka till!
Kommentar av jens.s
19 mars 2011

Ungefär hur länge gräddar jag glassen/marängen i ugnen? Är dålig på fina marängers utseende.

Svar av Stina
6 augusti 2011

Det är inte många minuter den ska vara inne i ugnen.

Om du kollar på färgen så ska marängen vara vit och glansig, även lite lätt brunt.

Kommentar av nanax@telia.com
31 december 2009
Kommentar av Jeanette
18 oktober 2008

Under bar sida...kommer igen...länkar till din sida

mvh Jeanette www.jeanett.net


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lättlagad snabbmat

Hemgjorda piroger

Piroger är hemlagad snabbmat. Fyll frysen med köttfärspiroger och ta fram när det är bråttom!

helgmenyn.se

Sallader med gryn

Grynen som gör det

Nu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella!

salladsrecept.se


Bärlyx!

Smak av sommar

Bär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon.

Kanske har du frysen full av trädgårdens och skogens skörd? Annars hittar du bären i frysdisken året om.

Ta mellanmålet till nya höjder med en härlig hallonsmoothie, eller koka kräm på dina egna favoritbär!

Köpevarianten kan aldrig mäta sig med din egen nyponsoppa en kylig morgon...

 bärrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...