Glace au four

Glass med marängtäcke är en festlig kombination av varmt och kallt! Det är aldrig fel att laga glass i ugnen!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 5 dl vaniljglass
  • 4 dl frysta hallon eller blåbär
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • (1/2 krm rent vaniljpulver)

Gör så här:

Tips!

Detta är en rätt som måste serveras genast när den kommer ur ugnen. Så förvärm gärna ugnen under middagen, lägg gärna upp glassen och bären i formen och ställ in i frysen. Du kan ha marängen färdigvispad i kylen.

Värm ugnen till 250 grader. Vispa äggvitan hårt och vänd därefter ner sockret i den.

Ta en ugnsfast form eller fat och lägg bären i botten, frysta. Skär glassen i fyra block och lägg den på bären.

Bred ut marängen på glassen och grädda genast tills marängen fått fin färg. Pudra över lite äkta vanilj och servera genast.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av johann£
5 mars 2013

Kan man använda sig av brännare?

Kommentar av osignerat
20 februari 2013

Måste man sätta in den i ugnen, kan man använda sig av en brännare istället?

Kommentar av osignerat
18 januari 2013

Ska glassen smälta?

Redaktionens kommentar
Både ja och nej. Glassen ska bli mjuk och börja smälta, men inte bli helt flytande. Därför är det viktigt att servera rätten omedelbart! Lycka till!
Kommentar av jens.s
19 mars 2011

Ungefär hur länge gräddar jag glassen/marängen i ugnen? Är dålig på fina marängers utseende.

Svar av Stina
6 augusti 2011

Det är inte många minuter den ska vara inne i ugnen.

Om du kollar på färgen så ska marängen vara vit och glansig, även lite lätt brunt.

Kommentar av nanax@telia.com
31 december 2009
Kommentar av Jeanette
18 oktober 2008

Under bar sida...kommer igen...länkar till din sida

mvh Jeanette www.jeanett.net


Våffelfest

Våffeldagen är här!

Den 25 mars är det Maria Bebådelsedagen och också våffeldagen. Njut av dina favoritvåfflor med familj eller vänner nu på lördag.

Våffeldagen är ett säkert vårtecken. Det brukar påstå att våffeldagen beror på en felsägning, att Vårfrudagen, som Maria bebådelsedagen kallades i södra Sverige förr blev till våffeldagen. Oavsett om det är sant eller inte passar våfflor bra när solen börjar lysa och hönsen åter lägger ägg.
Våfflor finns i mängder av varianter. Från klassiska våfflor, till hallonvåfflor eller vaniljvåfflor. Franska våfflor, våfflor med dinkel … listan kan göras hur lång som helst. Och även om vi gärna serverar våfflor med klassiska tillbehör som sylt och grädde passar de utmärkt med matiga tillbehör som ost eller kallskuret.
Belgiska våfflor har vi puffat för i flera år och nu är de här på bred front. Dessa höga, superfrasiga våfflor har blivit mångas favoritvåfflor. Servera gärna med chokladsås och grädde!

 vafflor.se

Kärleksfulla brownies

Fira kärleken med choklad!

Den 14:e februari firar vi alla hjärtans dag, så kom ihåg att choklad och kärlek går hand i hand. Brownies med honung för garanterat fram budskapet!

browniesrecept.se

Frukostbullar

Mjuka gifflar

Nybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje!

frukostbullar.se


Kladdkakor

Varianter

Höstmörker är ett utmärkt skäl för att baka kladdkaka! Klassikern eller nyskrivna recept?

Kladdkakan är en älskad kaka, bakad av alla åldrar och serverad på mängder av sätt. Äten ljummen i tv-soffan en fredag, kyld och skuren i tunna skivor på buffén, med glass och strössel på barnkalaset...

Vilken är din favorit? Säg din mening i forumet!

Men prova först noga... Kanske är det klassikern? Eller varför inte den helt nya kladdkakan med yoghurt?

Kladdig kakfest!

 kladdkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...