Glace au fourGlass med marängtäcke är en festlig kombination av varmt och kallt! Det är aldrig fel att laga glass i ugnen! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Tips! Detta är en rätt som måste serveras genast när den kommer ur ugnen. Så förvärm gärna ugnen under middagen, lägg gärna upp glassen och bären i formen och ställ in i frysen. Du kan ha marängen färdigvispad i kylen. Värm ugnen till 250 grader. Vispa äggvitan hårt och vänd därefter ner sockret i den. Ta en ugnsfast form eller fat och lägg bären i botten, frysta. Skär glassen i fyra block och lägg den på bären. Bred ut marängen på glassen och grädda genast tills marängen fått fin färg. Pudra över lite äkta vanilj och servera genast. Kommentar av
osignerat
20 februari 2013
Måste man sätta in den i ugnen, kan man använda sig av en brännare istället? Kommentar av
osignerat
18 januari 2013
Ska glassen smälta?
Redaktionens kommentar
Både ja och nej. Glassen ska bli mjuk och börja smälta, men inte bli helt flytande. Därför är det viktigt att servera rätten omedelbart! Lycka till!
Kommentar av
jens.s
19 mars 2011
Ungefär hur länge gräddar jag glassen/marängen i ugnen? Är dålig på fina marängers utseende. Svar av Stina
6 augusti 2011
Det är inte många minuter den ska vara inne i ugnen. Om du kollar på färgen så ska marängen vara vit och glansig, även lite lätt brunt. Kommentar av
nanax@telia.com
31 december 2009
Kommentar av
Jeanette
18 oktober 2008
Under bar sida...kommer igen...länkar till din sida mvh Jeanette www.jeanett.net MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PastaPasta allt-i-ett för trötta gourmeter!Snabb pasta blir ofta räddaren i köksnöden. Men pasta med champinjoner och rökt lax är riktig fredagsmysmat! SoppreceptKlassiska sopporNär det är grått ute värmer en soppa. Laga klassisk gulaschsoppa eller vegetariskt! Sylt och saft av jordgubbarJuni månads bästa: jordgubbarna!Jordgubbarna hänger röda i trädgården och på självplock. Utanför alla mataffärer snubblar man över stånd, fyllda med små lådor med lockande gubbar. Passa på när de är billiga och färska och koka syltgrytan full med jordgubbssylt! Tillsammans med rabarber i sylt piggas jordgubbarna upp av syrligheten. Dessa båda godsaker i lika delar är goda i saft också. Och glöm inte att ta en paus mellan saftande och syltande, i sällskap med en skål jordgubbar och mjölk. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Kan man använda sig av brännare?