Glace au four

Glass med marängtäcke är en festlig kombination av varmt och kallt! Det är aldrig fel att laga glass i ugnen!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 5 dl vaniljglass
  • 4 dl frysta hallon eller blåbär
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • (1/2 krm rent vaniljpulver)

Gör så här:

Tips!

Detta är en rätt som måste serveras genast när den kommer ur ugnen. Så förvärm gärna ugnen under middagen, lägg gärna upp glassen och bären i formen och ställ in i frysen. Du kan ha marängen färdigvispad i kylen.

Värm ugnen till 250 grader. Vispa äggvitan hårt och vänd därefter ner sockret i den.

Ta en ugnsfast form eller fat och lägg bären i botten, frysta. Skär glassen i fyra block och lägg den på bären.

Bred ut marängen på glassen och grädda genast tills marängen fått fin färg. Pudra över lite äkta vanilj och servera genast.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av johann£
5 mars 2013

Kan man använda sig av brännare?

Kommentar av osignerat
20 februari 2013

Måste man sätta in den i ugnen, kan man använda sig av en brännare istället?

Kommentar av osignerat
18 januari 2013

Ska glassen smälta?

Redaktionens kommentar
Både ja och nej. Glassen ska bli mjuk och börja smälta, men inte bli helt flytande. Därför är det viktigt att servera rätten omedelbart! Lycka till!
Kommentar av jens.s
19 mars 2011

Ungefär hur länge gräddar jag glassen/marängen i ugnen? Är dålig på fina marängers utseende.

Svar av Stina
6 augusti 2011

Det är inte många minuter den ska vara inne i ugnen.

Om du kollar på färgen så ska marängen vara vit och glansig, även lite lätt brunt.

Kommentar av nanax@telia.com
31 december 2009
Kommentar av Jeanette
18 oktober 2008

Under bar sida...kommer igen...länkar till din sida

mvh Jeanette www.jeanett.net


Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Bästa fisken i ugn

Torsk med timjan

Att ta ugnen till hjälp är en lätt väg till god fisk. Torsk med timjansås på bulgurbädd kan bara inte bli fel!

fiskrecept.nu

Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

helgmenyn.se


Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma.
När du ätit dej mätt på squashsoppa kan du prova att göra en variant med squash och svamp. Att fylla och ugnsbaka squash är en läcker rätt som passar många. Eller använd den istället för aubergin i en klassisk moussaka.
En enkel squashpudding passar både efterrätt eller som lättare kvällsrätt. Servera med frukt och lite vispad grädde!

 efterratter.se