Glace au four

Glass med marängtäcke är en festlig kombination av varmt och kallt! Det är aldrig fel att laga glass i ugnen!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 5 dl vaniljglass
  • 4 dl frysta hallon eller blåbär
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • (1/2 krm rent vaniljpulver)

Gör så här:

Tips!

Detta är en rätt som måste serveras genast när den kommer ur ugnen. Så förvärm gärna ugnen under middagen, lägg gärna upp glassen och bären i formen och ställ in i frysen. Du kan ha marängen färdigvispad i kylen.

Värm ugnen till 250 grader. Vispa äggvitan hårt och vänd därefter ner sockret i den.

Ta en ugnsfast form eller fat och lägg bären i botten, frysta. Skär glassen i fyra block och lägg den på bären.

Bred ut marängen på glassen och grädda genast tills marängen fått fin färg. Pudra över lite äkta vanilj och servera genast.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av johann£
5 mars 2013

Kan man använda sig av brännare?

Kommentar av osignerat
20 februari 2013

Måste man sätta in den i ugnen, kan man använda sig av en brännare istället?

Kommentar av osignerat
18 januari 2013

Ska glassen smälta?

Redaktionens kommentar
Både ja och nej. Glassen ska bli mjuk och börja smälta, men inte bli helt flytande. Därför är det viktigt att servera rätten omedelbart! Lycka till!
Kommentar av jens.s
19 mars 2011

Ungefär hur länge gräddar jag glassen/marängen i ugnen? Är dålig på fina marängers utseende.

Svar av Stina
6 augusti 2011

Det är inte många minuter den ska vara inne i ugnen.

Om du kollar på färgen så ska marängen vara vit och glansig, även lite lätt brunt.

Kommentar av nanax@telia.com
31 december 2009
Kommentar av Jeanette
18 oktober 2008

Under bar sida...kommer igen...länkar till din sida

mvh Jeanette www.jeanett.net


Adventsfika

Adventsfika med hembakat

Bjud på klassisk adventsfika till helgen, med mjuka lussebullar och knapriga pepparkakor!

Första adventshelgen är som gjord för fin-fika med vänner eller familj. Ännu har julhetsen inte bitit sig tag och det är för tidigt att börja med det stora julstöket. Istället kan man baka en liten sats bullar eller kakor och njuta av nybakat till glöggen.

Så här inför jul satsar vi på klassiska smaker som vi inte fått på länge: Pepparkakor, lussekatter eller saffranslängd med recept som alltid fungerar. Klassiska pepparkakor eller möra pepparkakor? För den som inte kan bärga sig finns recept för pepparkakshus, kristyr och vita pepparkakor … Men själva passar vi på att adventsfika lite till först!

 julkakor.se

Morotskaka

Klassiker

En god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv!

morotskaka.com

Fikaklassiker

Favoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!

Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan.

sockerkakor.se


Småkakor

Lättbakat för alla

Baka kaka med barnen eller vill du bara ha en lättbakad och god kaka?

Vill du baka enkelt eller låta barnen sköta kakbaket finns flera bra småkakor som passar fint att börja med. Goda kolakakor har få ingredienser och går lätt att lyckas med. En sats goda syltkakor eller finska pinnar är också bra startkakor som inte behöver skämmas för sig på kakfatet. Eller gör goda havreflarn. Två flarn med glass och lite sylt i mellan gör succé som enkla bakelser till efterrätten!

 bakakaka.se