Smulpaj på äpplen

Enkelt och klassiskt och... alltid gott!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 6 medelstora äpplen
  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • (kanel)

Gör så här:

Skölj, kärna ur och skiva äpplena i tunna klyftor.

Smörj en pajform och bred ut äppelklyftor i ett jämnt lager. Strö eventuellt någon matsked socker över äpplena om de är mycket syrliga.

Hacka samman smör, mjöl och socker.

Strö smuldegen jämnt över äpplena och grädda i ugnen i 225 grader i cirka 15 minuter, eller tills äpplena är helt mjuka och pajen fått fin färg.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av This kind of game gives a real experience of building a farm and planting ceekedkbkdeckgke
6 maj 2014

This kind of game gives a real experience of building a farm and planting ceekedkbkdeckgke

Kommentar av R.S
26 november 2010

jag har inte laggt in min i ungnen än men det ser hur bra som helst ut längtar redan tills den blir klar :)

Kommentar av vilma
1 november 2009

jag ska nog tästa och göra denna äpplepaj ;)

Kommentar av Millis
15 april 2010

Gott :)

Svar av Aleexs
16 augusti 2010

Blev den?:)

Kommentar av Cleo
16 juni 2010

Jag ska precis börja med pajen.Vi får se om den blir bra.

Kommentar av Cleo
22 juni 2010

Den blev bra!

Kommentar av pekka
24 juli 2010

monotont smak... som all annat svenskt mat.

Kommentar av Semir
7 september 2010

Snabbt och enkelt.. tack så mycket

Kommentar av nanna
23 september 2010

Hejsan svejsan!Smulan var jätte god

Kommentar av Kristina
1 november 2010

Åh perfekt, ska pröva nu!


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Morotskaka

Klassiker

En god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv!

morotskaka.com

Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

smakakor.se


Sås av alla slag

Glöm inte såsen!

Sätt guldkant på maten! Koka het chilisås som blir en vuxnare variant av ketchup.

Tzatziki är ett måste till grillat och medelhavsmat. Oavsett om du planerar sommarfest med buffé eller lunch en vanlig tisdag lyfter såsen måltiden till en lite högre nivå. Med mustig rödvinssås till får rustika kötträtter med potatis en extra skjuts. Yoghurt och mynta rör du snabbt ihop till en raita som svalkar till kryddiga rätter och heta grytor. Det är såsen som gör det!

 sasrecept.se