Smulpaj på äpplen

Enkelt och klassiskt och... alltid gott!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 6 medelstora äpplen
  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • (kanel)

Gör så här:

Skölj, kärna ur och skiva äpplena i tunna klyftor.

Smörj en pajform och bred ut äppelklyftor i ett jämnt lager. Strö eventuellt någon matsked socker över äpplena om de är mycket syrliga.

Hacka samman smör, mjöl och socker.

Strö smuldegen jämnt över äpplena och grädda i ugnen i 225 grader i cirka 15 minuter, eller tills äpplena är helt mjuka och pajen fått fin färg.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av This kind of game gives a real experience of building a farm and planting ceekedkbkdeckgke
6 maj 2014

This kind of game gives a real experience of building a farm and planting ceekedkbkdeckgke

Kommentar av R.S
26 november 2010

jag har inte laggt in min i ungnen än men det ser hur bra som helst ut längtar redan tills den blir klar :)

Kommentar av vilma
1 november 2009

jag ska nog tästa och göra denna äpplepaj ;)

Kommentar av Millis
15 april 2010

Gott :)

Svar av Aleexs
16 augusti 2010

Blev den?:)

Kommentar av Cleo
16 juni 2010

Jag ska precis börja med pajen.Vi får se om den blir bra.

Kommentar av Cleo
22 juni 2010

Den blev bra!

Kommentar av pekka
24 juli 2010

monotont smak... som all annat svenskt mat.

Kommentar av Semir
7 september 2010

Snabbt och enkelt.. tack så mycket

Kommentar av nanna
23 september 2010

Hejsan svejsan!Smulan var jätte god

Kommentar av Kristina
1 november 2010

Åh perfekt, ska pröva nu!


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Pajrecept

Nya goda pajer

Paj är lätt att lyckas med. Laga en god ostpaj på chevre!

pajrecept.se

Gott till utflykten!

Sportlovsdags

Nu är det dags för sportlov! Den som rör på sig behöver fylla på med energi, varför inte med hembakade bars laddade med solrosfrön, russin och kokos?

utflyktsmat.se


Höstlov

Baka på höstlovet

Höstlovet blåser in över oss. Kura inne och baka! Ögongodis är en Halloween-vänlig variant av chokladbollar som passar bra att baka tillsammans.

Det finns förstås mängder av kluriga sätt att baka läskigt goda och snygga kakor till Halloween! Med mintglasyr i spritsen kan man dekorera chokladkakor med spindlar, spöken och monster... Muffins är en bra grund som kan användas till små monsterbakelser. Baka dem med rivna rödbetor i smeten, dekorera och vips blir det blodröda muffins som görs otäckt snygga med strössel, godisbitar och karamellfärg. Fantasin sätter gränserna - baka inte för kusligt bara...

 halloweenrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...