Smulpaj på äpplen

Enkelt och klassiskt och... alltid gott!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 6 medelstora äpplen
  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • (kanel)

Gör så här:

Skölj, kärna ur och skiva äpplena i tunna klyftor.

Smörj en pajform och bred ut äppelklyftor i ett jämnt lager. Strö eventuellt någon matsked socker över äpplena om de är mycket syrliga.

Hacka samman smör, mjöl och socker.

Strö smuldegen jämnt över äpplena och grädda i ugnen i 225 grader i cirka 15 minuter, eller tills äpplena är helt mjuka och pajen fått fin färg.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av This kind of game gives a real experience of building a farm and planting ceekedkbkdeckgke
6 maj 2014

This kind of game gives a real experience of building a farm and planting ceekedkbkdeckgke

Kommentar av R.S
26 november 2010

jag har inte laggt in min i ungnen än men det ser hur bra som helst ut längtar redan tills den blir klar :)

Kommentar av vilma
1 november 2009

jag ska nog tästa och göra denna äpplepaj ;)

Kommentar av Millis
15 april 2010

Gott :)

Svar av Aleexs
16 augusti 2010

Blev den?:)

Kommentar av Cleo
16 juni 2010

Jag ska precis börja med pajen.Vi får se om den blir bra.

Kommentar av Cleo
22 juni 2010

Den blev bra!

Kommentar av pekka
24 juli 2010

monotont smak... som all annat svenskt mat.

Kommentar av Semir
7 september 2010

Snabbt och enkelt.. tack så mycket

Kommentar av nanna
23 september 2010

Hejsan svejsan!Smulan var jätte god

Kommentar av Kristina
1 november 2010

Åh perfekt, ska pröva nu!


Julbröd

Hembakat vörtbröd till julbordet

Kryddiga julbröd fyller huset med doften av jul. Baka ett enkelt vörtbröd med vårt nya recept!

Smakrika bröd hör hemma på julbordet och rimmar väl med traditionell julmat. Baka med klassiska kryddor eller gör en modernare variant med julmust som bas. Ett julbröd med pomerans, anis och fänkål passar både grytan och till sillen. Kanske ett rent pomeransbröd om du vill renodla en kryddsmak? Mjuka hålkakor eller havrebröd är snabbakat och går fint till ostarna, sill eller kallskurna pålägg. Bakar du vörtbröd kan du göra ett storbak med vört som ger hela 6 fina limpor eller prova vårt nya snabbrecept på vörtbröd med julmust i degen. Enkelt och gott utan mycket knådande eller förberedelser.

 hembakatbrod.se

Kladdkakor

Godaste kakan

En kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan!

kladdkakor.se

Baka luftigt!

Frasigt nybakat bröd

Surdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd.

hembakatbrod.se


Frukostbullar

Börja dagen med nybakat!

Att vakna till doften av nybakat bröd höjer humöret hos de flesta. Gör lättbakade frukostbullar som jäser över natten!

Få tackar nej till nybakade frukostbullar, men få vill ställa sig och baka direkt på morgonen. Men det finns knep för att enkelt få nybakade bullar utan mycket jobb: Kalljäs bullarna över natten och baka riktigt gott bröd på morgonen.
Prova något av våra tre bra recept på grahamsbullar som blir extra goda om de jäser över natten! Klassiska grahamsbullar som du låter jäsa färdiga på plåten, eller en variant på grahamsbullar med havregryn i degen som ger mer fibrer. Eller så provar du ett nytt recept på riktigt smarta frukostbullar, där du inte knådar degen på morgonen utan bara delar den i bitar och gräddar. Garanterat luftiga och smakrika frukostbullar utlovas…

 frukostbullar.se