Havrehjärtan

Hjärtligt gott! Snygga hjärtan, fyllda med till exempel grädde och sylt. Mer kärleksfullt är det svårt att få det...

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal från en citron
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Cirka 25 st

Tvätta citronen och riv skalet fint.

Hacka samman smör och socker. Blanda ner mjöl, citronskal, vanilj och havregryn. Arbeta ihop till en slät och smidig deg.

Smörj formarna mycket noga med smält smör eller margarin.

Kavla eller tumma ut degen tunt och klä formarna med den.

Grädda i 175 grader i cirka 10 minuter, i mitten av ugnen.

Låt kakorna svalna något och vänd sedan upp dem på plåt eller galler.

När kakorna svalnat helt kan de fyllas med sylt och vispgrädde. Pudra med florsocker eller kakao som dekoration.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av okänd
12 februari 2010

vad kan man ta istället för vaniljsocker?

Redaktionens kommentar
Kardemumma?
Kommentar av Linn
14 april 2010

Vart kan man köpa såna där formar...?

Svar av Redaktionens
30 juni 2010

Man gör hjärtarna själv såklart, jag äger på att forma!!

Svar av Sigge
9 februari 2011

Som alla kan se är det inte den riktiga redaktionen som svarat...


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Mjölkfritt

Smakfullt mjölkfritt

Huvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt!

mjölkfriarecept.se

Pastapytt

Lättlagad svamplyx

Fullt av höstsvamp? Laga läcker tortellinipytt med skogssvamp och kyckling!

pastarecept.nu


Småkakor

Lättbakat för alla

Baka kaka med barnen eller vill du bara ha en lättbakad och god kaka?

Vill du baka enkelt eller låta barnen sköta kakbaket finns flera bra småkakor som passar fint att börja med. Goda kolakakor har få ingredienser och går lätt att lyckas med. En sats goda syltkakor eller finska pinnar är också bra startkakor som inte behöver skämmas för sig på kakfatet. Eller gör goda havreflarn. Två flarn med glass och lite sylt i mellan gör succé som enkla bakelser till efterrätten!

 bakakaka.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...