Havrehjärtan

Hjärtligt gott! Snygga hjärtan, fyllda med till exempel grädde och sylt. Mer kärleksfullt är det svårt att få det...

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal från en citron
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Cirka 25 st

Tvätta citronen och riv skalet fint.

Hacka samman smör och socker. Blanda ner mjöl, citronskal, vanilj och havregryn. Arbeta ihop till en slät och smidig deg.

Smörj formarna mycket noga med smält smör eller margarin.

Kavla eller tumma ut degen tunt och klä formarna med den.

Grädda i 175 grader i cirka 10 minuter, i mitten av ugnen.

Låt kakorna svalna något och vänd sedan upp dem på plåt eller galler.

När kakorna svalnat helt kan de fyllas med sylt och vispgrädde. Pudra med florsocker eller kakao som dekoration.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av okänd
12 februari 2010

vad kan man ta istället för vaniljsocker?

Redaktionens kommentar
Kardemumma?
Kommentar av Linn
14 april 2010

Vart kan man köpa såna där formar...?

Svar av Redaktionens
30 juni 2010

Man gör hjärtarna själv såklart, jag äger på att forma!!

Svar av Sigge
9 februari 2011

Som alla kan se är det inte den riktiga redaktionen som svarat...


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

kycklingrecept.nu

Kakor

Äppelfest!

Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka.

bakakaka.se


Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

Spröda och frestande väcker småkakor såväl minnen som begär. Ett helt kakfat fyllt med drömmar är självklart en dröm! För många av oss var chokladbollar kanske det första vi bakade helt på egen hand.

Choklad, vanilj och citron är några favoritsmaksättningar på småkakor. Klassiker som schackrutor eller nya sorter som citron- och mandelkakor, båda går garanterat hem! Prova egna chokladbröd som är något helt annat än färdigköpta i plastask. Ha en skön stund i köket!

 smakakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...