PumpapajEn läskigt god höstfavorit efter amerikansk förebild. Du behöverReceptet är för 6-8 personer. Pajdeg
Fyllning
Gör så här:Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Låt vila i kylskåp en timme innan degen kavlas ut. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader. Spara gärna lite deg till dekoration. Fyllning: Sänk ugnen till 175 grader efter att ha gräddat pajskalet. Tärna pumpan grovt och låt koka mjuk i lite vatten i cirka 5-10 minuter. Häll av kokvattnet, mixa pumpan till ett mos och blanda med socker och kryddor. Vispa samman äggen med mjölk och grädde. Vänd ner i pumpamoset, häll i pajskalet och grädda pajen i 175 grader i ungefär 45-60 minuter i ugnens nedre del. Låt pajen svalna före servering. Pajen gör sig fint med en klick grädde eller helt på egen hand. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! TårtorTårtor för alla tillfällenSommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen! Baka med rabarberÄlskade rabarber!Rabarberns uppfriskande syra bryter fint i söta desserter. Smulpaj är snabbaste vägen till njutning, och varför anstränga sig mer när det blir så gott med så enkla medel? Smaksättningen varierar vi gärna med kardemumma. Rabarberpaj med havretäcke blir en välkommen variation som många föredrar framför den vanliga smulpajen. Oslagbart när man vill bjuda många är att använda långpannan och göra en härlig rabarberkaka. Till det serverar vi förstås vaniljsås! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|