![]() ![]() Pumpapaj![]() En läskigt god höstfavorit efter amerikansk förebild. Du behöverReceptet är för 6-8 personer. Pajdeg
Fyllning
Gör så här:Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Låt vila i kylskåp en timme innan degen kavlas ut. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader. Spara gärna lite deg till dekoration. Fyllning: Sänk ugnen till 175 grader efter att ha gräddat pajskalet. Tärna pumpan grovt och låt koka mjuk i lite vatten i cirka 5-10 minuter. Häll av kokvattnet, mixa pumpan till ett mos och blanda med socker och kryddor. Vispa samman äggen med mjölk och grädde. Vänd ner i pumpamoset, häll i pajskalet och grädda pajen i 175 grader i ungefär 45-60 minuter i ugnens nedre del. Låt pajen svalna före servering. Pajen gör sig fint med en klick grädde eller helt på egen hand. ![]() ![]() ![]()
|
|