Havreflarnstårta

En efterrätt som går att variera i det oändliga! Med grädde, glass eller sylt. Här är en variant utan glass, som ju tyvärr smälter snabbt i sommarvärmen.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Flarnen

  • 3 dl havregryn
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 150 g smör (rumsvarmt)
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl mjölk eller grädde

Fyllning 1

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl jordgubbssylt eller hallonsylt
  • bär och frukt till dekoration

Fyllning 2

  • 75 g smör (rumsvarmt)
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vanilj

Gör så här:

Blanda samman alla ingredienserna i en bunke och rör noga.

Forma bollar av två matskedar smet och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

De kommer att flyta ut kraftigt så platta bara till bollarna lite. Två bottnar per plåt brukar vara lagom.

Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter eller tills färgen är fin. Låt flarnen svalna på plåt och lossa med stekspade.

Blanda smör, florsocker och vanilj och rör till en slät vaniljkräm.

Varva bottnarna med grädde, sylt och vaniljkräm på ett serveringsfat.

Översta lagret täcks med grädde och dekoreras med frukt, bär eller choklad.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
26 februari 2011

Åh mums havreflarn<3

Kommentar av Hjalmar och Daniel.
22 juni 2010

Jag bara älskar flarn. speciellt havvre flarn. Goodaste flarnrnen någonsing!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bärlyx!

Smak av sommar

Bär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon.

bärrecept.se

Långpannebröd

Bröd till maten

Ibland behövs ett riktigt snabbt och gott bröd till middagen. Kanske ett luftigt olivbröd i långpannan?

hembakatbrod.se


Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

Spröda och frestande väcker småkakor såväl minnen som begär. Ett helt kakfat fyllt med drömmar är självklart en dröm! För många av oss var chokladbollar kanske det första vi bakade helt på egen hand.

Choklad, vanilj och citron är några favoritsmaksättningar på småkakor. Klassiker som schackrutor eller nya sorter som citron- och mandelkakor, båda går garanterat hem! Prova egna chokladbröd som är något helt annat än färdigköpta i plastask. Ha en skön stund i köket!

 smakakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...