HavreflarnstårtaEn efterrätt som går att variera i det oändliga! Med grädde, glass eller sylt. Här är en variant utan glass, som ju tyvärr smälter snabbt i sommarvärmen. Du behöverReceptet är för 4 personer. Flarnen
Fyllning 1
Fyllning 2
Gör så här:Blanda samman alla ingredienserna i en bunke och rör noga. Forma bollar av två matskedar smet och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. De kommer att flyta ut kraftigt så platta bara till bollarna lite. Två bottnar per plåt brukar vara lagom. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter eller tills färgen är fin. Låt flarnen svalna på plåt och lossa med stekspade. Blanda smör, florsocker och vanilj och rör till en slät vaniljkräm. Varva bottnarna med grädde, sylt och vaniljkräm på ett serveringsfat. Översta lagret täcks med grädde och dekoreras med frukt, bär eller choklad. Kommentar av
Hjalmar och Daniel.
22 juni 2010
Jag bara älskar flarn. speciellt havvre flarn. Goodaste flarnrnen någonsing! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MorotskakaLätt och godLättbakad och saftig - men också mager. Prova ett gott recept på morotskaka utan onödiga kalorier. MorotskakaMorotskaka + limeMorötter i kakan är ingen märkligt påhitt. Den orange roten är inte bara nyttig vardagsgrönsak utan passar även i kakor. Saftiga, smakfulla och vackert färgade blir kakorna. Klassisk morotskaka med sitt färskosttäcke är ett måste för de flesta caféer. Kanske en god men smal morotskaka utan fett? Pepparochsalt föreslår ett nytt recept på morotskaka med lime. Frisk och annorlunda till fika och efterrätt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Åh mums havreflarn<3