Havreflarnstårta

En efterrätt som går att variera i det oändliga! Med grädde, glass eller sylt. Här är en variant utan glass, som ju tyvärr smälter snabbt i sommarvärmen.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

Flarnen

  • 3 dl havregryn
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 150 g smör (rumsvarmt)
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl mjölk eller grädde

Fyllning 1

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl jordgubbssylt eller hallonsylt
  • bär och frukt till dekoration

Fyllning 2

  • 75 g smör (rumsvarmt)
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vanilj

Gör så här:

Blanda samman alla ingredienserna i en bunke och rör noga.

Forma bollar av två matskedar smet och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

De kommer att flyta ut kraftigt så platta bara till bollarna lite. Två bottnar per plåt brukar vara lagom.

Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter eller tills färgen är fin. Låt flarnen svalna på plåt och lossa med stekspade.

Blanda smör, florsocker och vanilj och rör till en slät vaniljkräm.

Varva bottnarna med grädde, sylt och vaniljkräm på ett serveringsfat.

Översta lagret täcks med grädde och dekoreras med frukt, bär eller choklad.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av osignerat
26 februari 2011

Åh mums havreflarn<3

Kommentar av Hjalmar och Daniel.
22 juni 2010

Jag bara älskar flarn. speciellt havvre flarn. Goodaste flarnrnen någonsing!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Torsdag

Ärtsoppan

Traditionell ärtsoppa på torsdag eller omväxling mitt i veckan? Ja tack till soppa!

sopprecept.se

Småkakor

Knapriga småkakor

Småkakor är stor bakkonst, och det ska vara bitar i! Chocolate chip cookies med med rostade kakaobönor blir perfekt!

smakakor.se


Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

Den som har en vinbärsbuske i trädgården vet att det sällan blir någon brist på bär. Då är det förstås bra att ta vara på bären och koka rödvinbärssaft eller svartvinbärssylt! Avvara några nävar av de färska bären och baka svartvinbärsmuffins med kokos eller vinbärspaj. Riktigt smakrik mynta är väldigt god med svartvinbär i en paj, men sockra inte för mycket! Låt syrligheten framträda.

 smakakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...