![]() ![]() HavreflarnstårtaEn efterrätt som går att variera i det oändliga! Med grädde, glass eller sylt. Här är en variant utan glass, som ju tyvärr smälter snabbt i sommarvärmen. Du behöverReceptet är för 4 personer. Flarnen
Fyllning 1
Fyllning 2
Gör så här:Blanda samman alla ingredienserna i en bunke och rör noga. Forma bollar av två matskedar smet och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. De kommer att flyta ut kraftigt så platta bara till bollarna lite. Två bottnar per plåt brukar vara lagom. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter eller tills färgen är fin. Låt flarnen svalna på plåt och lossa med stekspade. Blanda smör, florsocker och vanilj och rör till en slät vaniljkräm. Varva bottnarna med grädde, sylt och vaniljkräm på ett serveringsfat. Översta lagret täcks med grädde och dekoreras med frukt, bär eller choklad. ![]() ![]() 22 juni 2010
Jag bara älskar flarn. speciellt havvre flarn. Goodaste flarnrnen någonsing! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Åh mums havreflarn<3