HavreflarnstårtaEn efterrätt som går att variera i det oändliga! Med grädde, glass eller sylt. Här är en variant utan glass, som ju tyvärr smälter snabbt i sommarvärmen. Du behöverReceptet är för 4 personer. Flarnen
Fyllning 1
Fyllning 2
Gör så här:Blanda samman alla ingredienserna i en bunke och rör noga. Forma bollar av två matskedar smet och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. De kommer att flyta ut kraftigt så platta bara till bollarna lite. Två bottnar per plåt brukar vara lagom. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter eller tills färgen är fin. Låt flarnen svalna på plåt och lossa med stekspade. Blanda smör, florsocker och vanilj och rör till en slät vaniljkräm. Varva bottnarna med grädde, sylt och vaniljkräm på ett serveringsfat. Översta lagret täcks med grädde och dekoreras med frukt, bär eller choklad. Kommentar av
Hjalmar och Daniel.
22 juni 2010
Jag bara älskar flarn. speciellt havvre flarn. Goodaste flarnrnen någonsing! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HalloweenDags för Halloweenfest!I helgen blir det Halloweenfirande! Snygg och spöklik cheesecake med hallon är perfekt att bjuda på. ViltfärslimpaVilt ger smakenVisst kan det vara gott med en välgjord köttfärssås. Men du kan lätt använda färs för att locka fram andra smaker om du väljer kött från rådjur eller älg. Viltfärsbullar är gott både tillsammans med potatis och som tillbehör till soppa och ett gott bröd. Gör du viltfärslimpa höjder du nivån på köttfärslimpan och får en rätt som fungera fint både som varmrätt och kallskuren på buffén. Prova den tillsammans med kapris på hembakat knäckebröd! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Åh mums havreflarn<3