HavreflarnstårtaEn efterrätt som går att variera i det oändliga! Med grädde, glass eller sylt. Här är en variant utan glass, som ju tyvärr smälter snabbt i sommarvärmen. Du behöverReceptet är för 4 personer. Flarnen
Fyllning 1
Fyllning 2
Gör så här:Blanda samman alla ingredienserna i en bunke och rör noga. Forma bollar av två matskedar smet och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. De kommer att flyta ut kraftigt så platta bara till bollarna lite. Två bottnar per plåt brukar vara lagom. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter eller tills färgen är fin. Låt flarnen svalna på plåt och lossa med stekspade. Blanda smör, florsocker och vanilj och rör till en slät vaniljkräm. Varva bottnarna med grädde, sylt och vaniljkräm på ett serveringsfat. Översta lagret täcks med grädde och dekoreras med frukt, bär eller choklad. Kommentar av
Hjalmar och Daniel.
22 juni 2010
Jag bara älskar flarn. speciellt havvre flarn. Goodaste flarnrnen någonsing! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmåkakorFrön som sätter smakSolrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel. KladdkakorKladdigare kakor!Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut... FiskgratängBekvämt och gott med gratängEn god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Åh mums havreflarn<3