CitronglassEn lite lättare glass, påminner om sorbet och passar fint när gräddglassen känns för kraftig. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka samman socker, citronsaft, rivet skal, honung och vatten till en sockerlag. Låt svalna och blanda ner grädden i lagen. Vispa äggvitorna till styvt skum. Rör försiktigt ner äggvitan i smeten. Frys i omgångar i glassmaskin om du inte har en maskin som klarar 1 1/2 liter smet. Servera glassen i portionsglas, gärna med bär eller frukt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KycklingCitrongrilladCitron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak. FormbrödKom i form med hembakat bröd!
Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|