CitronglassEn lite lättare glass, påminner om sorbet och passar fint när gräddglassen känns för kraftig. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka samman socker, citronsaft, rivet skal, honung och vatten till en sockerlag. Låt svalna och blanda ner grädden i lagen. Vispa äggvitorna till styvt skum. Rör försiktigt ner äggvitan i smeten. Frys i omgångar i glassmaskin om du inte har en maskin som klarar 1 1/2 liter smet. Servera glassen i portionsglas, gärna med bär eller frukt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmåkakorSmått är gott!Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna! MellanmålFyll på med mellanmål
Såväl bär som frukt är utmärkta som bas i mellanmål. Finfina vitaminer och naturligt socker från en god hallonsmoothie eller enkel apelsinsallad är perfekt när magen kurrar på eftermiddagen. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|