Marängsviss, hovdessertEn riktig klassiker till efterrätt! Kallas ibland för hovdessert och kan innehålla allt från glass och bananer till mandel. Här en enkel variant. Välj hemgjord chokladsås och hemgjord glass för en lyxigare efterrätt! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Använd 4 portionsskålar. Koka först chokladsås om du inte använder färdigköpt. Gör gärna egen vaniljglass! Vispa grädden med vaniljsocker, den ska vara ganska lös men gå att klicka ut. Varva glass, grädde och maränger i skålarna. Ringla över chokladsås och stör bär eller strössel över. Servera genast, gärna till starkt kaffe eller ett glas varm punsch! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SoppreceptGröna soppor i alla färgerÄter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa! SquashreceptSquash i överflödNär squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj? BlåbärstiderDet lyser blått i blåbärsskogen!Egentligen är det inte svårare än blåbär med mjölk, som är så himmelskt gott. Fast honung och vanilj gör smoothie med blåbär till något alldeles särskilt. Prova också belgiska våfflor med vispgrädde, blåbär och nyslungad honung! Eller blåbärspaj? Lite belöning med en gång vill man väl ha efter en myggig dag i skogen! Och så kokar vi förstås in så mycket blåbärssylt det bara går, att spara till höstens och vinterns grötskålar eller pannkaksfester. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|