Hemgjord chokladpudding

Chokladpudding passar på vilket barnkalas som helst - hemgjord chokladpudding passar på vilken middag med stil som helst!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 ägg
  • 3 msk socker
  • 100 g blockchoklad
  • 2 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 ½ dl starkt kaffe (varmt)
  • 4 gelatinblad

Gör så här:

Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten.

Dela äggulor och vitor. Vispa samman gulor och socker luftigt. Hacka chokladen.

Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Smält ner chokladen och gelatinet i det heta kaffet.

Rör slätt och blanda ner i ägg-socker-smeten. Vispa slätt och tillsätt vaniljen.

Vispa äggvitorna riktigt hårt.

Rör försiktigt ner dem i chokladsmeten och häll i portionsskålar.

Låt stå kallt i fyra timmar, tills chokladpuddingen stelnat. Servera med vispgrädde.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Trollet
6 februari 2013

jag ska ha smutsigt vaniljpulver!

Kommentar av love
16 januari 2012

finns det utan gelatin, som muslim får man ite äta det, tack i förhand

Redaktionens kommentar
Prova med att byta ut gelatin mot agar agar, som är vegetabiliskt! Följ doseringen på förpackningen. Lycka till!
Kommentar av Johan
19 maj 2010

Sådär :S

Kommentar av osignerat
28 maj 2010

Väldigt bra recept :D

Kommentar av osignerat
16 augusti 2010

mmmuuummmmssss!


Julbröd

Hembakat vörtbröd till julbordet

Kryddiga julbröd fyller huset med doften av jul. Baka ett enkelt vörtbröd med vårt nya recept!

Smakrika bröd hör hemma på julbordet och rimmar väl med traditionell julmat. Baka med klassiska kryddor eller gör en modernare variant med julmust som bas. Ett julbröd med pomerans, anis och fänkål passar både grytan och till sillen. Kanske ett rent pomeransbröd om du vill renodla en kryddsmak? Mjuka hålkakor eller havrebröd är snabbakat och går fint till ostarna, sill eller kallskurna pålägg. Bakar du vörtbröd kan du göra ett storbak med vört som ger hela 6 fina limpor eller prova vårt nya snabbrecept på vörtbröd med julmust i degen. Enkelt och gott utan mycket knådande eller förberedelser.

 hembakatbrod.se

Bagels

Frukt eller choklad

Finns det någonting läckrare än nybakade bagels? Gör söta eller salta bröd efter smak!

bagelsrecept.se

Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

lasagne.nu


Helgtips

Pasta + sås= helgmiddag

Pasta är vardagslösningen framför andra. Men en god pastasås förvandlar spagettin till helgmiddag.

Pasta är mycket mer än spagetti. En enkel tagliatelle blir helgmat med en god sås, gärna med bacon och zucchini. Ädelostsås med broccoli, dragonsås med fläskfilé eller en god currysås – alla lyfter pastan till nya höjder. En klassisk köttfärssås måste inte smaka barnmat och en god, krämig ostsås eller fetaostkräm är allt som behövs som tillbehör till färsk pasta. Sugen på mera? En god tapenade och ett snabbt olivbröd i långpannan så har du menyn!

 pastarecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...