Hemgjord chokladpudding

Chokladpudding passar på vilket barnkalas som helst - hemgjord chokladpudding passar på vilken middag med stil som helst!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 ägg
  • 3 msk socker
  • 100 g blockchoklad
  • 2 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 ½ dl starkt kaffe (varmt)
  • 4 gelatinblad

Gör så här:

Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten.

Dela äggulor och vitor. Vispa samman gulor och socker luftigt. Hacka chokladen.

Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Smält ner chokladen och gelatinet i det heta kaffet.

Rör slätt och blanda ner i ägg-socker-smeten. Vispa slätt och tillsätt vaniljen.

Vispa äggvitorna riktigt hårt.

Rör försiktigt ner dem i chokladsmeten och häll i portionsskålar.

Låt stå kallt i fyra timmar, tills chokladpuddingen stelnat. Servera med vispgrädde.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Trollet
6 februari 2013

jag ska ha smutsigt vaniljpulver!

Kommentar av love
16 januari 2012

finns det utan gelatin, som muslim får man ite äta det, tack i förhand

Redaktionens kommentar
Prova med att byta ut gelatin mot agar agar, som är vegetabiliskt! Följ doseringen på förpackningen. Lycka till!
Kommentar av Johan
19 maj 2010

Sådär :S

Kommentar av osignerat
28 maj 2010

Väldigt bra recept :D

Kommentar av osignerat
16 augusti 2010

mmmuuummmmssss!


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Lasagne

Ädelost

Kombinera grovt med grönt och gör en god fullkornslasagne!

lasagne.nu

Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

bakakaka.se


Påskgodis

Påskens bästa godis

Till påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge!

Skärtorsdagens påskkärringar och själva påskaftons äggjakt - det finns verkligen tillfällen för att njuta av sötsaker till påsk. Eget påskgodis lagar du enkelt hemma! Gör vit chokladtryffel som får stuns av lime eller rulla små chokladbollar med nötter och frukt till de vuxna. Marsipan går alltid hem, gärna i form av påskägg smaksatta med arrak.

Det är tid för en riktigt god påsk!

 påskgodisrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...