Hemgjord chokladpuddingChokladpudding passar på vilket barnkalas som helst - hemgjord chokladpudding passar på vilken middag med stil som helst! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten. Dela äggulor och vitor. Vispa samman gulor och socker luftigt. Hacka chokladen. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Smält ner chokladen och gelatinet i det heta kaffet. Rör slätt och blanda ner i ägg-socker-smeten. Vispa slätt och tillsätt vaniljen. Vispa äggvitorna riktigt hårt. Rör försiktigt ner dem i chokladsmeten och häll i portionsskålar. Låt stå kallt i fyra timmar, tills chokladpuddingen stelnat. Servera med vispgrädde. Kommentar av
love
16 januari 2012
finns det utan gelatin, som muslim får man ite äta det, tack i förhand
Redaktionens kommentar
Prova med att byta ut gelatin mot agar agar, som är vegetabiliskt! Följ doseringen på förpackningen. Lycka till!
Kommentar av
Johan
19 maj 2010
Sådär :S Kommentar av
osignerat
28 maj 2010
Väldigt bra recept :D Kommentar av
osignerat
16 augusti 2010
mmmuuummmmssss! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorNya kladdiga kakorKladdkaka är mångas favoritkaka. På kladdkakor.se finns alltid recepten du behöver. Bara att slå på ugnen! HonungHonung sätter smakHonungens användningsområden är många. Såväl i honungsbullar som i chokladkaka höjer den smaken flera snäpp. Som pålägg till scones är honungen oslagbar - eller i honungsscones! I allt från dressing till lasagne via tomatsoppa hör honung hemma. Små mängder gör stor skillnad. Och inte smakar det sämre för att biodling bidrar till den biologiska mångfalden - smakrik måltid! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
jag ska ha smutsigt vaniljpulver!