Hemgjord chokladpudding

Chokladpudding passar på vilket barnkalas som helst - hemgjord chokladpudding passar på vilken middag med stil som helst!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 ägg
  • 3 msk socker
  • 100 g blockchoklad
  • 2 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 ½ dl starkt kaffe (varmt)
  • 4 gelatinblad

Gör så här:

Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten.

Dela äggulor och vitor. Vispa samman gulor och socker luftigt. Hacka chokladen.

Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Smält ner chokladen och gelatinet i det heta kaffet.

Rör slätt och blanda ner i ägg-socker-smeten. Vispa slätt och tillsätt vaniljen.

Vispa äggvitorna riktigt hårt.

Rör försiktigt ner dem i chokladsmeten och häll i portionsskålar.

Låt stå kallt i fyra timmar, tills chokladpuddingen stelnat. Servera med vispgrädde.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Trollet
6 februari 2013

jag ska ha smutsigt vaniljpulver!

Kommentar av love
16 januari 2012

finns det utan gelatin, som muslim får man ite äta det, tack i förhand

Redaktionens kommentar
Prova med att byta ut gelatin mot agar agar, som är vegetabiliskt! Följ doseringen på förpackningen. Lycka till!
Kommentar av Johan
19 maj 2010

Sådär :S

Kommentar av osignerat
28 maj 2010

Väldigt bra recept :D

Kommentar av osignerat
16 augusti 2010

mmmuuummmmssss!


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Kladdkakor

Chokladpaj

Ruggigt ute? Baka en god chokladpaj, med mjuk chokladfyllning!

kladdkakor.se

Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

bärrecept.se


Pingst

Pingsttid med dignande kakfat

Vad behövs för en skön pingsthelg? Baka kolakakor och sätt på kaffet!

De flesta klarar av att baka en plåt småkakor och nog är det värt mödan! Hembakad fika smakar bäst mellan hägg och syren i tiden kring pingst. Chokladdrömmar är klassiska trillade kakor som är lätta att lyckas med. Komplettera gärna med sockerkaka! Dukningen är också viktig: små spetsdukar, finkopparna, friska blommor i överflöd gör fikastunden till en välbehövlig vila.

 smakakor.se