Hemgjord chokladpudding

Chokladpudding passar på vilket barnkalas som helst - hemgjord chokladpudding passar på vilken middag med stil som helst!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 2 ägg
  • 3 msk socker
  • 100 g blockchoklad
  • 2 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 ½ dl starkt kaffe (varmt)
  • 4 gelatinblad

Gör så här:

Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten.

Dela äggulor och vitor. Vispa samman gulor och socker luftigt. Hacka chokladen.

Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Smält ner chokladen och gelatinet i det heta kaffet.

Rör slätt och blanda ner i ägg-socker-smeten. Vispa slätt och tillsätt vaniljen.

Vispa äggvitorna riktigt hårt.

Rör försiktigt ner dem i chokladsmeten och häll i portionsskålar.

Låt stå kallt i fyra timmar, tills chokladpuddingen stelnat. Servera med vispgrädde.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Trollet
6 februari 2013

jag ska ha smutsigt vaniljpulver!

Kommentar av love
16 januari 2012

finns det utan gelatin, som muslim får man ite äta det, tack i förhand

Redaktionens kommentar
Prova med att byta ut gelatin mot agar agar, som är vegetabiliskt! Följ doseringen på förpackningen. Lycka till!
Kommentar av Johan
19 maj 2010

Sådär :S

Kommentar av osignerat
28 maj 2010

Väldigt bra recept :D

Kommentar av osignerat
16 augusti 2010

mmmuuummmmssss!


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Fjärde oktober är kanelbullens dag

Fira kanelbullens dag!

Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!

bakabullar.se

Vegetariskt

Nyttigt utan nötter

Hoppa över köttbullarna och laga nyttiga solrosbollar. Lätt och gott även utan nötter.

helgmenyn.se


Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

Små och spröda skorpor passar många gånger när en mjuk kaka känns för mycket. Perfekta att ha färdiga i glas- eller plåtburk och bara ta fram när det kommer gäster. Den klassiska mandelskorpan gör sig också bra som tilltugg på ostbrickan eller buffén. En härligt spröd citronskorpa passar lika fint med ett mousserande vitt vin som till teet. Den som inte kan slita sig från chokladen bakar chokladskorpor och serverar till espresson eller latten. Stiligt och riktigt gott som går åt, så baka många!

 bakakaka.se