![]() ![]() KokoskakaEn annorlunda, god och saftig kaka med kokosmjölk. Passar fint med glass eller frukt! Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Värm ugnen till 175 grader. Smörj en sockerkaksform och täck med ströbröd eller grahamsmjöl. Rör samman kokosmjölk och socker. Vispa i äggen. Blanda mjöler, bakpulver och 1 deciliter kokosflingor i en bunke och rör ner i smeten. Slå i formen och baka av i 175 grader i 50-60 minuter. Känn med en sticka när kakan stannat. Stjälp upp den varma kakan på galler och täck ytan med grovhackad choklad. När chokladen smält penslar eller brer du ut den och dekorerar genom att strössla på en halv deciliter kokosflingor. Kakan smakar bra ljummen, men vinner i smak om den vilar i kyl över natten. Servera i tunna skivor. ![]() ![]() ![]()
|
|