FruktmarängEn riktigt luftig maräng, och under den ett lager med jordgubbar eller kanske blåbär? Du behöverPajskal
Fyllning
Maräng
Gör så här:Hacka samman mjöl, socker och smör till pajskalet. Knåda samman tills du får en deg som går att kavla. Låt degen vila svalt en stund. Kavla sedan ut degen så den täcker en pajform på cirka 26 cm. Baka av i 200 grader i cirka 10 minuter. Låt skalet svalna. Rensa och skär frukt eller bär* i bitar. Fördela jämnt över hela pajskalet. Rengör en bunke noga. Vispa upp äggvitan tillsammans med hälften av sockret. När marängen börjar bli vit och luftig vispar du i resten av sockret. Vispa för hand eller med elvisp på medelhög hastighet. Vispa tills marängen är styv och du kan vända bunken uppochner utan att innehållet rinner. Spritsa ut marängen eller bred ut den över hela pajen. Strö försiktigt över lite socker över ytan. Grädda i 250 grader tills marängen fått fin färg på ytan. Obs! Detta går snabbt och det är mycket lätt att bränna ytan! Passa därför marängen noga. Servera ljummen eller kall, som den är eller med glass. *Om du använder frysta bär så låt dem tina helt innan du lägger dem i pajskalet. Saften som bildas när bären tinar tar du tillvara, kokar upp med lite socker och svalnar. Ringla sedan över marängen som dekoration innan servering. Kommentar av
AMI
18 november 2011
Denna är hur god som helst - rekommenderas varmt! AMI Kommentar av
Erika
11 maj 2011
Hej! vad menas med vitt socker, är det vanligt socker då?? Kommentar av
Veronica
17 mars 2011
Hur gör jag detta till en ananaspaj på bästa sätt? känns som att det skulle passa såå bra! tips emmotages!! Mvh Svar av Namn/signatur
21 juni 2012
Jag skulle valt konserverad skivor - i sockerlag. Då blir den nog lagom söt! Kommentar av
osignerat
7 januari 2011
mums Kommentar av
Gordon Spiegel, 11 år bor i Sollentuna
13 mars 2010
Det här receptet äger och gör det det är inte svårt eller tar lång tid Kommentar av
Fia
7 december 2009
Det funkar även utan pajskalet om man har bråttom, men är godast med. Perfekt om man plötsligt får gäster och inte så tungt i magen. Kommentar av
linda
12 maj 2009
Hej jag har prövat det här receptet och det var jätte gott Kommentar av
yvonne pira
25 april 2009
Det var lite jobb att vispa vitorna men det var det värt. Västeråsdamen. Kommentar av
Lisa St
16 april 2010
Hade frysta blåbär och björnbär i denna som jag INTE lät tina och rinna av.. Den blev en favorit här hemma. Inte bara av familjen utan av farmor och farfar också, samt mina vänner! Enkel och fort går det Äldre kommentarer
|
1 |
2 |
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Gott till utflykten!SportlovsdagsNu är det dags för sportlov! Den som rör på sig behöver fylla på med energi, varför inte med hembakade bars laddade med solrosfrön, russin och kokos? Lyxig risottoKrämig räkrisottoEn krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto! Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenMed sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
ser god ut