ChokladkakaEn riktigt chokladstinn kaka som serveras i tunna skivor med grädde! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Smörj en kakform, 24-26 centimeter, med löstagbar kant. Blanda bakpulver och mjöl noga. Vispa ägg och socker luftigt och rör sedan ner mjölet. Smält smöret och rör ner 150 gram av chokladen. Blanda ner choklad- och smörblandningen i smeten och slå i formen. Grädda i 175 grader cirka 35-40 minuter. Täck kakan om den får för mycket färg. Låt resten av chokladen smälta på den varma kakan och bred ut till ett jämnt täcke. Ställ svalt och låt gärna kakan vila över natten innan den serveras. Kommentar av
Sandro
9 juni 2009
Den blev helt underbar med en blandning av vit choklad och mörkblockchoklad :D Kommentar av
johnanna
20 mars 2009
ser ut som en god smaskig. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakakakaMera choklad!Måttlighet ska vara en dygd. Men det kan väl inte gälla choklad? Ju mer klassisk, fransk chokladkaka, desto bättre! SmåkakorFrön som sätter smakFrön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Jätte god kaka!