![]() ![]() Ris à la malta![]() Ris à la malta är en enkel och god rätt som traditionellt äts mest på julen. Men den går utmärkt att servera på en rad sätt och i en mängd varianter. Här är två goda varianter! Du behöverReceptet är för 4 personer. Ris à la malta
Romrussin och mandel
Ananas och kardemumma
Gör så här:Enkel ris à la malta:
Koka gröt eller, enklare, använd med fördel gröt som inte gått åt. (Det går också att köpa färdig gröt om du har bråttom.) Låt gröten svalna helt så den är kylskåpskall. Vispa upp grädden tillsammans med sockret, luftigt men inte för styv. Rör samman gröten med grädden. Smaka av med socker och eventuellt vaniljsocker.
Romrussinvariant: Skålla russinen hastigt i hett vatten, slå genast bort vattnet. Slå romen över russinen och låt dra tills vätskan sugits upp. Under tiden finhackas mandeln. Blanda ner russinen i ris à la maltan, dela upp i portionsskålar och fördela mandelhacket mellan skålarna. Servera efterrätten kyld.
Ananasvariant: Blanda ner kardemumman i grädden före vispningen. Rör ner apelsinskalen och citronskalet tillsammans med gröten. Fördela jämnt i portionsskålar och lägg en ananasring i varje skål. Riv chokladen och strö över före serveringen. ![]() ![]() ![]()
|
|