Ris à la maltaRis à la malta är en enkel och god rätt som traditionellt äts mest på julen. Men den går utmärkt att servera på en rad sätt och i en mängd varianter. Här är två goda varianter! Du behöverReceptet är för 4 personer. Ris à la malta
Romrussin och mandel
Ananas och kardemumma
Gör så här:Enkel ris à la malta:
Koka gröt eller, enklare, använd med fördel gröt som inte gått åt. (Det går också att köpa färdig gröt om du har bråttom.) Låt gröten svalna helt så den är kylskåpskall. Vispa upp grädden tillsammans med sockret, luftigt men inte för styv. Rör samman gröten med grädden. Smaka av med socker och eventuellt vaniljsocker.
Romrussinvariant: Skålla russinen hastigt i hett vatten, slå genast bort vattnet. Slå romen över russinen och låt dra tills vätskan sugits upp. Under tiden finhackas mandeln. Blanda ner russinen i ris à la maltan, dela upp i portionsskålar och fördela mandelhacket mellan skålarna. Servera efterrätten kyld.
Ananasvariant: Blanda ner kardemumman i grädden före vispningen. Rör ner apelsinskalen och citronskalet tillsammans med gröten. Fördela jämnt i portionsskålar och lägg en ananasring i varje skål. Riv chokladen och strö över före serveringen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarFrallor för allaMed våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske? BagelsFrukt eller chokladFinns det någonting läckrare än nybakade bagels? Gör söta eller salta bröd efter smak! VardagsreceptEnklaste fiskrätten mättar många
Fisk kan vara allt från festmat till bekväm vardagsmiddag. Ett riktigt snabbt och bra sätt att ordna middagsmat är att laga hela rätten på samma gång i ugnen. Det är inte bara ett enkelt sätt som sparar tid utan ger också fisk som sällan blir torr. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|