Äppelpaj på mosHärligt klassisk äppelpaj som serveras nygräddad! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skär ner smör och mandelmassa i mindre bitar och blanda ner socker och vetemjöl. Knåda samman till en deg, för hand eller i matberedare. När degen är slät och smidig, ställ svalt en stund. Smörj en pajform. Dela sedan degen i två delar och kavla ut den till två runda bitar, lika stora som pajformen. Lägg den ena biten i pajformen, grädda i 225 grader tills botten fått fin färg. Låt botten svalna och bred på äppelmoset. Lägg på pajdegslocket och tryck till i kanterna så att kakan blir tät. Grädda i 225-250 grader i cirka 15 minuter, eller tills pajen fått en fin färg. Servera med vaniljsås eller grädde. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarFruktbullarHärligt nygräddade bullar med frukt och frön smakar fantastiskt till fikat. Baka en plåt goda fruktbullar redan i dag! HöstlovBaka på höstlovetHöstlovet blåser in över oss. Kura inne och baka! Ögongodis är en Halloween-vänlig variant av chokladbollar som passar bra att baka tillsammans. SmåkakorKnapriga småkakor
Stora kakfat fyllda med små kakor får oss alltid fikasugna. Och allra godast blir det om kakan bjuder på knapriga chokladbitar, frön eller nötter som överraskning! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Vad skulle man ha ägget till?