Saftig äppelkakaHär är det bittermandeln som sätter smak på kakan som sedan serveras med grädde och äppelmos. Missa inte den här äppelkakan! Du behöver
Gör så här:Smörj och bröa en springform. Blanda havregryn och mjölk i en skål och låt svälla i cirka 10 minuter. Smält smöret. Kärna ur och riv äpplena grovt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i havregrynen tillsammans med resten av ingredienserna. Häll i formen och grädda i 200 graders ugnsvärme i cirka 30 minuter. Servera kakan med lättvispad grädde och äppelmos. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Koka syltBär kvar i frysen?Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken! FestgrytaBurgundisk köttgrytaVin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen! MorotskakorKakor som håller i längdenPå de flesta svenska caféer med självaktning kan man beställa morotskaka. Det är inte utan anledning! Rivna morötter gör kakan härligt saftig. Även rödbetor går bra att använda och resultatet blir en färgstark rödbetskaka som är extra god med citronglasyr. Glöm bara inte bort den klassiska, kryddiga morotskakan - det är ett bakverk som håller i längden. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|