ChokladglassEn riktigt smakrik chokladglass, med mörk choklad i smeten. En festglass värdig en bättre festmåltid! Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Blanda grädde, mjöl, honung, kakao och muscovadosocker i en kastrull. Koka upp under omrörning. När blandningen är varm, blanda ner chokladen och rör tills den löst sig. Vispa samman äggulor och strösocker. Häll lite av den varma gräddblandningen i äggulorna och rör om. Vispa nu ner äggulorna i gräddblandningen och låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat. Låt smeten svalna helt, gärna i vattenbad. Frys glassen i glassmaskin, i omgångar om du använder en mindre glassmaskin. Servera i portionsglas, gärna med frukt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SemlorDags för semlor!Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde. GlassMera glass!Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt! Fika på trappanSolig fika på trappanDet är dags att plocka fram kakfatet i våningar och fylla med hembakade kakor av olika sorter. De mjuka kakorna har förstås hedersplatsen och bland dem är en riktig favorit den saftiga sockerkakan, som är bakad med mycket smör och är riktigt hållbar. Vill man inte baka när solen lyser är det förstås också perfekt att ladda frysen en molnig dag! I kakfatets topp hittar vi gärna syltkakor, om någon orkar efter att ha ätit tigerkaka förstås. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|