Chokladglass

En riktigt smakrik chokladglass, med mörk choklad i smeten. En festglass värdig en bättre festmåltid!

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

  • 5 dl grädde
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk honung
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl kakao
  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl strösocker
  • 8 äggulor

Gör så här:

Blanda grädde, mjöl, honung, kakao och muscovadosocker i en kastrull. Koka upp under omrörning. När blandningen är varm, blanda ner chokladen och rör tills den löst sig.

Vispa samman äggulor och strösocker.

Häll lite av den varma gräddblandningen i äggulorna och rör om.

Vispa nu ner äggulorna i gräddblandningen och låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat.

Låt smeten svalna helt, gärna i vattenbad.

Frys glassen i glassmaskin, i omgångar om du använder en mindre glassmaskin.

Servera i portionsglas, gärna med frukt.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Frukostbullar

Nygräddat till frukost

Låt frukostbullarna jäsa över natten och njut av nybakade grahamsbullar utan att behöva stiga upp tidigt.

frukostbullar.se

Omelett

Säg omelett!

Vad sägs om snabbmat till helgen? Skippa hamburgaren och laga en mättande omelett!

omelettrecept.se


Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

Vitt ris och pasta har fått allt större konkurrens de senaste åren. Couscous finns på många middagsbord, bulgur likaså. Vill du bredda smaken ytterligare, prova naketkorn, ett sädesslag som odlades och åts i landet många hundra år tillbaka. Odlas åter och hittas inte bara i hälsokostbutiken utan ibland även i mataffären. Gott i sallader, i brödbaket och som perfekt tillbehör till en hemlagad falafel eller vegoburgare. Passar utmärkt till svamp eller ugnsbakad aubergine.

 veganrecept.se