Gräddtårta

En sommartårta till efterrätt smakar finfint!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

  • 3 dl grädde
  • 3 dl marsánkräm, vaniljkräm
  • 3 dl sylt

Gör så här:

Baka först en sockerkaksbotten:

Vispa ägg och socker riktigt luftigt. Rör försiktigt i torrvarorna, rör till en jämn smet men rör inte i onödan.

Slå i en rund, smord och mjölad form, cirka 22-26 centimeter stor.

Baka av botten i 35-40 minuter i cirka 175 grader. Kontrollera med en sticka i mitten av kakan om du är osäker på om den är klar. Stickan ska vara torr, då är kakan klar.

Blanda marsankräm efter förpackningen eller gör egen vaniljkräm. Vispa grädden.

När tårtbottnen svalnat delar du den i tre tunna bottnar.

Varva sylt och marsankräm på bottnarna och bred grädde ovanpå tårtan.

Dekorera med jordgubbar, bär, frukt eller choklad.

Gillar du det här receptet? Fler finns på vår systersida www.bakatårta.se!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Carina
20 augusti 2009

Efterlyser också bilder., Annars toppen!!

Svar av Charlotta
12 juni 2011

Jag håller med dig Carina!!! Ladda gärna upp en bild!! :)

Kommentar av hej
20 juni 2009

hejhej jag vill att du har en bild på tårtan


Julbröd

Hembakat vörtbröd till julbordet

Kryddiga julbröd fyller huset med doften av jul. Baka ett enkelt vörtbröd med vårt nya recept!

Smakrika bröd hör hemma på julbordet och rimmar väl med traditionell julmat. Baka med klassiska kryddor eller gör en modernare variant med julmust som bas. Ett julbröd med pomerans, anis och fänkål passar både grytan och till sillen. Kanske ett rent pomeransbröd om du vill renodla en kryddsmak? Mjuka hålkakor eller havrebröd är snabbakat och går fint till ostarna, sill eller kallskurna pålägg. Bakar du vörtbröd kan du göra ett storbak med vört som ger hela 6 fina limpor eller prova vårt nya snabbrecept på vörtbröd med julmust i degen. Enkelt och gott utan mycket knådande eller förberedelser.

 hembakatbrod.se

Veganskt

Helgwok

Prova en helgrön wok till helgen! Grönt är gott!

veganrecept.se

Pannkakor

Nyttig plockmat

Laga någonting nyttigt till helgen! Vad sägs om pannkakor?

pannkakor.se


Efterrätter

Klassiskt!

En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding?

Efterrätter kan vara stora konstverk, perfekt komponerade och fint dekorerade. Men en klassisk, rejäl efterrätt kan många gånger passa minst lika bra. Många äldre rätter är både lättlagade och fungerar bra till vardagsmaten.

Laga en god Ris a la malta som avslutning på middagen, eller prova den gammaldags efterrätten Änglamat till helgen.

Kanske en god Frukmaräng, en smakrik Saffranspannkaka eller en lättlagad Mannagrynspudding.

Klassisk och enkelt brukar sällan vara fel!

 efteratter.se