Gräddtårta

En sommartårta till efterrätt smakar finfint!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

  • 3 dl grädde
  • 3 dl marsánkräm, vaniljkräm
  • 3 dl sylt

Gör så här:

Baka först en sockerkaksbotten:

Vispa ägg och socker riktigt luftigt. Rör försiktigt i torrvarorna, rör till en jämn smet men rör inte i onödan.

Slå i en rund, smord och mjölad form, cirka 22-26 centimeter stor.

Baka av botten i 35-40 minuter i cirka 175 grader. Kontrollera med en sticka i mitten av kakan om du är osäker på om den är klar. Stickan ska vara torr, då är kakan klar.

Blanda marsankräm efter förpackningen eller gör egen vaniljkräm. Vispa grädden.

När tårtbottnen svalnat delar du den i tre tunna bottnar.

Varva sylt och marsankräm på bottnarna och bred grädde ovanpå tårtan.

Dekorera med jordgubbar, bär, frukt eller choklad.

Gillar du det här receptet? Fler finns på vår systersida www.bakatårta.se!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Carina
20 augusti 2009

Efterlyser också bilder., Annars toppen!!

Svar av Charlotta
12 juni 2011

Jag håller med dig Carina!!! Ladda gärna upp en bild!! :)

Kommentar av hej
20 juni 2009

hejhej jag vill att du har en bild på tårtan


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Sockerkakor

Lättbakad sockerkaka

Ibland är det enkla det allra godaste. En lättbakad sockerkaka förgyller fikastunden i kulna januari.

sockerkakor.se

Kyckling till helgen

Smakfylld kyckling

Fira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia.

kycklingrecept.nu


Sallad till buffén

Somrig sallad till buffén

Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.

Till sommaren blir våra vanligaste salladsgrönsaker som bäst: svenskodlade, mogna, nyskördade. Då passar det bra göra en härlig sallad till buffén. Om salladen ska mätta är det bra att göra den mättande, som ljummen potatissallad med bacon och brieost eller smakrik pestokryddad pastasallad. Vänta till dagen för festen med att lägga samman salladen eftersom vissa grönsaker blir trista av att ligga! Däremot kan dressingen förberedas och potatis eller gryn kokas i förväg. Servera rumstempererad för att få så mycket smak av sommar som möjligt.

 salladsrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...