Gräddtårta

En sommartårta till efterrätt smakar finfint!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

  • 3 dl grädde
  • 3 dl marsánkräm, vaniljkräm
  • 3 dl sylt

Gör så här:

Baka först en sockerkaksbotten:

Vispa ägg och socker riktigt luftigt. Rör försiktigt i torrvarorna, rör till en jämn smet men rör inte i onödan.

Slå i en rund, smord och mjölad form, cirka 22-26 centimeter stor.

Baka av botten i 35-40 minuter i cirka 175 grader. Kontrollera med en sticka i mitten av kakan om du är osäker på om den är klar. Stickan ska vara torr, då är kakan klar.

Blanda marsankräm efter förpackningen eller gör egen vaniljkräm. Vispa grädden.

När tårtbottnen svalnat delar du den i tre tunna bottnar.

Varva sylt och marsankräm på bottnarna och bred grädde ovanpå tårtan.

Dekorera med jordgubbar, bär, frukt eller choklad.

Gillar du det här receptet? Fler finns på vår systersida www.bakatårta.se!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Carina
20 augusti 2009

Efterlyser också bilder., Annars toppen!!

Svar av Charlotta
12 juni 2011

Jag håller med dig Carina!!! Ladda gärna upp en bild!! :)

Kommentar av hej
20 juni 2009

hejhej jag vill att du har en bild på tårtan


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Cheesecake

Citronkakan

Citronkräm och färskost förvandlar kakan till riktigt läcker efterätt! Prova en kall cheesecake med hemlagad lemoncurd till helgen!

cheesecake.nu

Frukostbullar

Baka själv de bästa frukostbullarna

Vill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten!

frukostbullar.se


Efterrätter

Klassiskt!

En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding?

Efterrätter kan vara stora konstverk, perfekt komponerade och fint dekorerade. Men en klassisk, rejäl efterrätt kan många gånger passa minst lika bra. Många äldre rätter är både lättlagade och fungerar bra till vardagsmaten.

Laga en god Ris a la malta som avslutning på middagen, eller prova den gammaldags efterrätten Änglamat till helgen.

Kanske en god Frukmaräng, en smakrik Saffranspannkaka eller en lättlagad Mannagrynspudding.

Klassisk och enkelt brukar sällan vara fel!

 efteratter.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...